avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incheiere cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incheiere cim

buna ziua.
un angajat care a beneficiat de concediu medical pana in 27.05.2014(a avut 183 zile de cm), mi-a adus azi 29.05.2014 o decizie asupra capacitatii de munca ,din care rezulta ca se incadreaza in gradul 2 de invaliditate,cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca pe perioada de un an.

Ce se intampla cu contractul lui de munca ,pana vine decizia de pensionare ca sa-i pot incheia cim cu art.56?cum il pontez din 27.05? poate sa-si faca cerere de CFS si atunci ar avea continuitate de venit,ma gandesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 2 Iunie 2014
Ii desfaceti CIM conf art 61 lit c CM, intrucat nu mai are capacitate de munca.
Art.56 C.mun. nu are nicio legatura cu decizia asupra capacitatii de munca.
codul muncii art56.alin1.lit.c) -la data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicării deciziei de pensie în cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate parţiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare;
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
lucica21, utilizator
Nu confundati decizia asuora capaciattii de munca cu decizia de pensionare.,
cu tot respectul,asta era si intrebarea mea...ce se intampla cu cim din momentul primirii decizie asupra capacitatii de munca si pana in momentul primirii deciziei de pensionare!!!

Alte discuții în legătură

Incetare cim - invaliditate madylumy madylumy Buna ziua, am primit din partea unui salariat o,, decizie medicala asupra capacitatii de munca,,, in urma a 185 de zile de cm, emisa de un medic de expertiza. ... (vezi toată discuția)
Angajat cu capacitate de munca pierduta mirusaby mirusaby Buna ziua,am si eu urmatoarea speta: Un salariat a fost in concediu medical si i s-a eliberat decizia medicala asupra capacitatii de munca , decizi in care ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cazul unui salariat invalid gradul 1. ami_ru ami_ru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem un salariat care are decizie medicala asupra capacitatii de munca cu incadrare la [b]gr. 1 ... (vezi toată discuția)