avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fondatori si consiliu de conducere
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fondatori si consiliu de conducere

Din luna decembrie 2013 incercam sa infiintam un ONG, dar.. lume multa, toti vor sa conduca, idei multe, putine bune.Intrebarea noastra este daca membrii fondatori, in numar de trei pot face parte si din Consiliul Director, de altfel, fiind singurii si intr-o parte si alta.#-o
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:56, 5 Iunie 2014
In principiu, DA.
Depinde de prevederile statutului
Calitatea de membru fondator (nu este o functie) nu este incompatibila cu nici o functie de conducere.
Obisnuiti-va cu ideea ca unde sunt 3 romani sunt 5 pareri (si ale inaplicabile in practica).
Ultima modificare: Vineri, 30 Mai 2014
legalmgm, utilizator
Membrii fondatori cat si ceilalti membrii acceptati cu drepturi depline in ong dupa ce acesta s-a constituit si inregistrat la judecatorie, au aceleasi drepturi si in cazul concret, acela de a alege si a fi ales. In perioada de functionare a ong-ului, nu e strict obligatoriu ca toti membrii fondatori sa se regasesca in structura de conducere. Pe de alta parte e recomandat ca ong-ul sa aiba reuniti cati mai multi membrii si, pe de alta parte, nu unii sa fie "sefi" caci nu e ong-ul lor. Altfel isi faceau un srl si dictau cum sa mearga treaba.
multumesc pentru raspunsuri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este posibil legal sa fie 3 fondatori, asociatia urmand sa aiba initial doar 3 membri, care atunci vor constitui si Adunarea Generala si Consiliul Director si vor trebui sa aiba grija ce decizii in ce postura iau, ca sa nu iasa incurcaturi, sa isi aminteasca de fiecare data cu ce "palarie" fac anumite lucruri... Asa cum s-a spus, de regula e practic sa fie mai multi membri, nu doar minimul legal.... Daca sunt neclaritati pe teme de organizare, redactare acte constitutive, am sintetizat multe explicatii intr-un ghid descarcabil gratis de oricine e interesat de infiintat asociatii [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare statut ong ligiasofroniei ligiasofroniei Buna ziua. Suntem un ONG infiintat in 2012.Dorim sa adaugam inca un numar de membrii pe langa cei 5 fondatori, deoarece 3 dintre ei intentioneaza sa ... (vezi toată discuția)
Alegere nou consiliu director ong val3ntin2013 val3ntin2013 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat referitor la urmatoarea speta: Am infiintat o asociatie culturala in anul 2018, fiind 3 membri fondatori. Pana la ... (vezi toată discuția)
Despre ong-uri ARKzad ARKzad dupa o scurta perioada de la infiintarea unui ONG, inscris in reg.ONG pe tara si avand deschis cont in banca,activitatea este intrerupta din cauza ... (vezi toată discuția)