avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Factura dauna din UE
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Factura dauna din UE

1.cum inregistrez o factura primita din PL pt. o dauna aferenta unui transport din polonia in ro?
ambii cu coduri de tva valid.fara e normal,fara tva.
2.imi apare in d390?
3.e deductibila fiscal?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: lucica21 , utilizator 09:58, 13 Iunie 2014
Fiti mai explicita. Adica, descrieti in amanunt in ce consta dauna si care-i cauza.
s-a facut un transport de marfa si cand s-a ajuns la destinatie s-a constatat ca este si marfa care s-a degradat pe timpul transportului. ---sticle sparte--
Of! Eu din descriere vad lucrurile asa:

Un transportator a dus marfa clientului din Polonia iar pe drum s-au spart niste sticle. Clientul a facturat marfa lipsa ca dauna.

Factura se declara in D390.

Nu este deductibila fiscal. Paguba poate fi acoperita de asigurare care nu e venit impozabil.
CF--Norme met.Art.21 pc. 23. În sensul art. 21 alin. (1) din Codul fiscal, sunt cheltuieli efectuate în scopul realizării de venituri impozabile şi următoarele:
d) dobânzile, penalităţile şi daunele-interese, stabilite în cadrul contractelor economice încheiate cu persoane rezidente/nerezidente sunt cheltuieli deductibile pe măsura înregistrării lor;
de aici eu inteleg ca sunt deductibile..la fel si veniturile sunt impozabile...nu le recuperez de la asigurari,eu le facturez mai departe( eu sunt firma de intermedieri transporturi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tratament fiscal al despagubirilor platite beneficiarului de catre o firma de paza rodicaonet rodicaonet Buna seara. Avem urmatoarea situatie: O firma de paza asigura paza autovehiculelor transportate pe calea ferata de la fabrica pana in port sau la ... (vezi toată discuția)
Marfa deteriorata transportator sacko sacko Pe ce cont se trece c/v marfii deterioarate in timpul transportului, ce este facturat de catre casa de expeditii transportatorului. Este vorba de transport ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)