Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti si pe mine referitor la o decizie de pensie pe care mama mea urmeaza ca sa o primeasca in luna iunie!( pensia urmind a fi definitiva).Mama mea a lucrat la aeroport timp de 16 ani pe functia de contabil principal, dupa care inca 14 ani in diverse locuri de munca ocupind aceeasi functie de contabil! Din nefericire a avut probleme de sanatate si a trebuit sa se pensioneze pe caz de boala timp 8 ani , avind o pensie de 594.00 ron( mentionez ca pensia pe caz de boala a inceput sa o ia din 2006 pina in aceasta luna mai). Intrebarea mea, necunoscind acest sistem de calcul al pensiilor, va rog foarte mult daca ati putea sa-mi aproximati cam ce pensie ar putea sa primeasca mama mea dupa toti acesti ani de munca la stat,va multumesc anticipat , bogdan !!-MAI MENTIONEZ CA NU A PUTUT IESI LA PENSIE MAI DEVREME , DEOARECE NU AVEA VIRSTA DE PENSIONARE!!
Precizati:
-Luna si anul nasterii(iulie 1954 ?).
-Punctajul mediu anual in decizia din 2006
-Punctajul mediu anual aflat in plata la acest moment(de pe un cupon).
-Daca a beneficiat de stagiu potential in decizia din 2006.
NASCUTA-17 iulie 1954,punctaj mediu decizie pensie 0,80954 val punct pensie 323,10, punctaj cupon pensie( cupon pensie luna mai)-0,80954, val punct 790,70, avea drept de munca doar 4 ore, grad invaliditate-3
La acest moment pensia este:
0,80954x790,7=641 de lei.
Daca nu a beneficiat de stagiu potential(asa resiese din cele postate)aproximez ca punctajul mediu anual va fi de 0,88500,iar pensia 0,88500x790,7=700 de lei.
Cand va sosi decizia,v-om vedea cat de aproape a fost aproximarea mea.
Aproximarea este rezultatul unor(mici)calcule.