Copilul meu implineste 11 luni pe 11.06. Imi voi relua activitatea pe 10.06 pt a putea beneficia de stimulent de insertie. Am insa urmatoarea problema: eu am 2 locuri de munca: unul cu contract de munca si unul la care sunt platita in baza unui contract de drepturi de autor. La locul de munca principal as dori sa imi suspend activitatea prin concediu fara plata pt cresterea copilului de pana la 2 ani, urmand sa primesc venituri doar in baza contractului de drepturi de autor. In acest caz mai pot beneficia de stimulent de insertie? Practic eu realizez venituri supuse impozitarii.
1. Pe perioada cat beneficiati de concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani nu puteti beneficia de stimulentul de insertie.
2. Obtinerea de venituri pe drepturi de autor va permite sa beneficiati de stimulentul de insertie daca nu ati fi in concediu fara plata pentru cresterea copilulu pana la varsta de 2 ani.
3. Am vrut sa spun ca nu puteti fi, in acelasi timp, si in concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani si sa beneficiati si de stimulent de insertie deoarece aveti si venituri din drepturi de autor.
4. Cel mai bine ar fi sa puneti intrebarea la AJPIS sau chiar la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro