avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua,

Copilul meu implineste 11 luni pe 11.06. Imi voi relua activitatea pe 10.06 pt a putea beneficia de stimulent de insertie. Am insa urmatoarea problema: eu am 2 locuri de munca: unul cu contract de munca si unul la care sunt platita in baza unui contract de drepturi de autor. La locul de munca principal as dori sa imi suspend activitatea prin concediu fara plata pt cresterea copilului de pana la 2 ani, urmand sa primesc venituri doar in baza contractului de drepturi de autor. In acest caz mai pot beneficia de stimulent de insertie? Practic eu realizez venituri supuse impozitarii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:23, 30 Mai 2014
1. Pe perioada cat beneficiati de concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani nu puteti beneficia de stimulentul de insertie.

2. Obtinerea de venituri pe drepturi de autor va permite sa beneficiati de stimulentul de insertie daca nu ati fi in concediu fara plata pentru cresterea copilulu pana la varsta de 2 ani.

3. Am vrut sa spun ca nu puteti fi, in acelasi timp, si in concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani si sa beneficiati si de stimulent de insertie deoarece aveti si venituri din drepturi de autor.

4. Cel mai bine ar fi sa puneti intrebarea la AJPIS sau chiar la ANPIS, pe e-mail, la: anps@prestatiisociale.ro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata dupa ccc oanaoproiu oanaoproiu Buna ziua, Voi alege sa stau in CCC 1 an. Am urmatoarele intrebari: 1) Tatal poate intra in CCC si mai devreme de 11 luni ale mele, sau doar in luna a12 ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 2016 OanaelenaDumitru OanaelenaDumitru Buna ziua, Ma puteti lamuri si pe mine , va rog, cu o neclaritate pe care o am? Am optat initial pentru concediu de crestere copil pana la 1 an. Am primit ... (vezi toată discuția)
Revenire in concediu ingrijire copil dupa intoarcerea la munca cris777 cris777 Buna seara, Ma aflu intr-o situatie delicata si nu stiu ce sa fac. In urma cu o luna, inainte de a implini copilul 11 luni, am facut cerere pentru a ma ... (vezi toată discuția)