avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retragere contestatie - predare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retragere contestatie - predare permis

Buna ziua,
in urma suspendarii permisului de conducere datorita neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni, am facut recurs, deoarece nu am vazut cand pietonul a pasit pe trecere. Ulterior am primit prin posta de la politie filmarea faptei, deci, la primul termen citat m-am prezentat in instanta si mi-am retras plangerea. Intrebarea mea este: in cate zile de la data primirii prin posta a hotararii judecatoresti pot sa merg la politie sa predau permisul? Trebuie sa astept ca hotararea sa fie facuta definitiva?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 11:56, 1 Iunie 2014
Daca ati renuntat la judecata plangerii contraventionale in fata primei instante ( mai sus ati ati scris ca ati facut recurs si cred ca de fapt ati vrut sa spuneti ca impotiva procesului- verbal de contraventie ati formulat plangere contraventionala), potrivit disp.art 406 al.6 c.proc.civ., renuntarea la judecata se constata prin hotarare supusa recursului.
Astfel dupa expirarea termenului de recurs ( termen care curge de la data comunicarii hotararii instantei de fond), legalizati hotararea si predati permisul de conducere impreuna cu o copie a hotararii legalizate, in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a acesteia.
Hotararea instantei de fond ramane definitiva la data expirarii termenului caii de atac- recursul in cazul dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere proces de suspendare permis auto romeo_ovidiu@yahoo.com romeo_ovidiu@yahoo.com Buna ziua, As dori ce sa stiu ce ar trebui sa fac in urmatoarea situatie pentru a nu imi fii prelungita suspendarea cu inca 30 zile. Mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Predare permis de conducere Dan897 Dan897 Am pierdut un proces in care am cerut anularea unui PV intocmit de Politia Rutiera. Prin urmare, trebuie sa predau permisul de conducere (care mi-a fost ... (vezi toată discuția)
Renuntare la apel-efecte robix robix Buna ziua! Am introdus o cerere de chemare in judecata avand ca obiect \"contestatie proces verbal de contraventie\". Sunt sofer de meserie si am ... (vezi toată discuția)