Buna ziua,
in urma suspendarii permisului de conducere datorita neacordarii de prioritate la trecerea de pietoni, am facut recurs, deoarece nu am vazut cand pietonul a pasit pe trecere. Ulterior am primit prin posta de la politie filmarea faptei, deci, la primul termen citat m-am prezentat in instanta si mi-am retras plangerea. Intrebarea mea este: in cate zile de la data primirii prin posta a hotararii judecatoresti pot sa merg la politie sa predau permisul? Trebuie sa astept ca hotararea sa fie facuta definitiva?
Daca ati renuntat la judecata plangerii contraventionale in fata primei instante ( mai sus ati ati scris ca ati facut recurs si cred ca de fapt ati vrut sa spuneti ca impotiva procesului- verbal de contraventie ati formulat plangere contraventionala), potrivit disp.art 406 al.6 c.proc.civ., renuntarea la judecata se constata prin hotarare supusa recursului.
Astfel dupa expirarea termenului de recurs ( termen care curge de la data comunicarii hotararii instantei de fond), legalizati hotararea si predati permisul de conducere impreuna cu o copie a hotararii legalizate, in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive a acesteia.
Hotararea instantei de fond ramane definitiva la data expirarii termenului caii de atac- recursul in cazul dvs.