avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident cu vatamare din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident cu vatamare din culpa

Buna ziua,
Ma gasesc in situatia urmatoare:
- am lovit o batrana cu masina in timp ce dadeam cu spatele, femeia a cazut si are mana rupta (eu vinovat pt neasigurare, ea pentru traversare prin loc nepermis si fara sa se asigure).
In cazul in care mi se cer daune morale, RCA dezpagubeste victima chiar daca ea nu face plangere la politie impotriva mea? (victima nu intetioneaza sa depuna plangere, ar fi de acord pentru impacare amiabila) ?
In cazul in care nu depune doar plangere penala si conform cercetarilor reiese ca este macar culpa comuna, se poate indrepta la societatea de asigurare pentru despagubire. Dar repet, in cazul in care declara ca nu are nici o pretentie, nici penala nici civila sau materiala, sau partile se impaca, societatea de asigurare nu mai plateste despagubirea!
Persoana vatamata se poate adresa instantei civile.Daunele materiale (cerute si dovedite ) se suporta de catre societatea asiguratoare.

Daunele morale se pot suporta de catre asigurator, conform hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier din culpa rose2003 rose2003 Sotul meu,sofer pe maxi taxi a accidentat grav o batrana pe trecerea de pietoni....Batrana a suferit numeroase traumatisme insa si-a revenit:inca face ... (vezi toată discuția)
Accident cu vătămare de persoane Lucianhublea Lucianhublea Bună ziua, Am fost implicat vineri, 3.10.2014, într-un accident rutier cu vătămare de persoane persoane si as dori sa știu cum sa procedez mai ... (vezi toată discuția)
Plangere penala sau civila ? lemonik lemonik Am citit ca termenul de depunere a plangerii penale este de 2 luni de la data producerii accidentului / de cand se stie cine este faptasul. Prietenul meu a ... (vezi toată discuția)