avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... leasing de personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

leasing de personal

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie un pic mai ciudata, daca ma poate ajuta cineva.

Un angajator roman doreste sa aduca angajati dintr-un stat UE, printr-o firma de leasing de personal, pe romaneste, sa-i inchirieze de la firma respectiva de recrutare pe o perioada determinata.

Firmele de leasing de personal din Romania se ocupa tot (contracte, protectia muncii, analize, etc), practic sunt angajatii firmelor de leasing.

Este la fel si pentru situatia de mai sus sau angajatorul din Romania trebuie sa obtina anumite acte de la Oficiul de Imigrari.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 31 Mai 2014
Cetatenii membri ai unui stat membru UE se pot angaja in tara ca si orice cetatean roman.
In speta, nu trebuie obtinuta autorizatie de munca de la I.G.I. pentru astfel de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajat cetatean german ioanatodi ioanatodi Buna ziua , Trebuie sa angajez o persoana cu cetatenie germana care va reprezenta societatea in Germania (are domiciliu in Germania, ii fac CIM cu ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean olandez mariai mariai Pot angaja cu contract de munca un cetatean olandez care are rezidenta in Romania? (vezi toată discuția)
Dreptul de munca al unui cetatean roman cu domiciliul in republica moldova natyvulcan natyvulcan Un cetatean roman cu domiciliul in republica moldova doreste sa se angajeze in cadrul companiei in Romania. Trebuie sa-l trimit la Oficiul de Imigrari sa ... (vezi toată discuția)