Buna,cum pot inmatricula o masina fara sa platesc taxa de timbru,se mai poate intenta proces judecatoresc pentru inmatriculare fara taxa,masina este din 1997 si taxa este 6500 ron,ennnnnnnorm de mult!!!!!!!!!
Salut, Sigur ca se poate intenta proces pentru inmatriculare fara plata timbrului de mediu, dar din mai multe surse am aflat ca inca nu s-a castigat definitiv vreun proces de inmatriculare fara plata timbrului sau de recuperare a acestuia...( google it ) pentru ca s-a facut recurs si pana acum nu s-a dat un termen mai devreme de 2015...ai varianta sa astepti poate...se schimba legislatia Romaneasca sau Curtea Europeana de Justitie declara si timbrul de mediu ilegal (la fel ca si taxa de poluare)
mai ai cateva variante cu unele conditii :
* persoanele cu handicap nu platesc timbru de mediu,dar masina trebuie modificata in acest sens
*sau daca masina este deja inmatriculata in Romania dar s-a platit timbru sau taxa de mediu ai varianta unui contract de comodat intre cumparator si proprietar, iar dpdv fiscal se poate trece masina pe cumparator...
sper ca ti-am fost de ajutor, salut
Taxa de mediu
Ovidiu1991
Buna Seara.Am si eu o dacie 1310 din 1986 mostenita.Pentru a o inmatricula sau a o vinde altei persoane trebuie sa platesc taxa de mediu.Daca a trecut termenul ... (vezi toată discuția)