Buna ziua,
Va expun urmatoarea speta: Intr-un dosar dosar civil de revendicare imobiliara pentru o parcela de teren(un vecin ma dadea in judecata pe mine) se face o expertiza . Anterior acestei revendicari terenul in litigiu ( acesta este o bucata dintr-un teren mai mare) a fost intabulat in instanta insa gresit, adica intr-un numar topografic invecinat( s-a dezmembrat numarul topografic vecin). In raportul de expertiza expertul a identificat deasemenea terenul ca fiind in numarul topografic invecinat. Acest proces s-a incheiat cu o sentinta definitiva si irevocabila iar acuma urmeaza punerea in executare a sentintei. Intrebarea mea ar fi : Atata timp cat eu am acte de proprietatea pe terenul care urmeaza a fi supus executarii, iar in acea hartie care am primit-o de la executor se spune ca urmeaza a se pune in posesie terenul, insa situat in celalat numar topografic, eu pot sa fac plangere la politie pentru incalcarea propietatii de catre executor si expertul topografic? Stiu ca pare greu de crezut ca se poate intampla o asemenea confuzie insa s-a intamplat si pana se lamureste in instanta pe cale civila(suntem in proces) mai este. Ma gandesc ca atata timp cat eu sunt proprietara pe un teren si ca un altul vrea sa fie pus in posesie pe acest teren dar care este identificat in alta parcela topografica este vorba de incalcare a proprietatii. Sau nu?
in primul rand, nu puteti face aceasta plangere inainte ca incalcarea proprietatii sa aiba loc. Daca aveti act de proprietate ,ar trebui sa fie in regula, insa cu conditia ca acest teren sa fie inscris si in cf pe numele dvs. Exista un principiu conform caruia cine a inscris primul are prioritate..adica primul in timp, primul in drept.
Titlu de proprietate detin, inclusiv pe suprafata ce urmeaza a fi pusa in posesie, insa terenul este inscris in CF in proprietatea statului(ne-a fost retrocedat cf. legii 247/2005). Ma intreb de ce mai trebuie sa justific eu cu CF-ul atata timp cat terenul este inscris de vecin in CF este in alta parcela (greseala lui!)? Si atata timp cat in aceea instiintare de la executor scrie negru pe alb ca trebuie sa-l puna pe vecin in posesie in numarul topo invecinat, terenul aflandu-se fizic pe numarul meu topografic, eu o sa pot sa fac plangere penala impotriva executorului si a expertului?
Cadastrare
elafinta
Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)
Litigiu
doxypop
De catava vreme am probleme legate de delimitarea terenului cu un vecin . Am solicitat unui expert topograf o delimitare exacta a terenului meu conform ... (vezi toată discuția)