avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Radierea pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Radierea pfa

unde trebuie sa ma adresez pentru a renunta ( inchide , desfinta ) PFA-ul. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:41, 31 Mai 2014
Sa aveti platite toate datoriile pana la aceasta data. Mergeti mai intai la registrul comertului cu originalele (certificatul de inregistrare, actul constatator, rezolutia) si o copie dupa buletin. Acolo veti completa un formular. Apoi cu certificatul de radiere de la registrul comertului mergeti la cei de la finante (si cu registrul jurnal de incasari si plati completat la zi).
Art. 21 din OUG 44/2008:
(1) PFA isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) prin deces;
b) prin vointa acesteia;
c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.

(3) Dispozitiile art. 11–13 se aplica in mod corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înregistrare pfa la finanțe giulica70 giulica70 Am făcut un PFA în mai 2014 și nu l-am înregistrat la finanțe pt că nu am avut activitate. Îl pot închide la reg comerțului fără să mai trec pe la ... (vezi toată discuția)
Pfa Dumitrumarian Dumitrumarian Cum imi pot inceta activitatea ca PFA pentru un an de zile (vezi toată discuția)
Inchidere pfa nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna seara! Va rog frumos, am si eu o intrebare: Am un pfa de traduceri infiintat din august si as dori sa-l inchid, dar dupa aceea sa pot activa ca ... (vezi toată discuția)