avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnat la 7 ani inchisoare- aplicare lege mai ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnat la 7 ani inchisoare- aplicare lege mai favorabila?

Am si eu o intrebare : Sotul meu este condamnat la 7 ani cu inchisoare pe legea veche acum cu aplicarea legii penale mai favorabile i se poate lua si lui din pedeapsa??? VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: stylev1 , utilizator 13:14, 2 Iunie 2014

ART. 6 c.p.
Aplicarea legii penale mai favorabile după judecarea definitivă a cauzei
(1) Când după rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până la executarea completă a pedepsei închisorii sau amenzii a intervenit o lege care prevede o pedeapsă mai uşoară, sancţiunea aplicată, dacă depăşeşte maximul special prevăzut de legea nouă pentru infracţiunea săvârşită, se reduce la acest maxim.
..............................................
Deci sa inteleg ca nu beneficiaza?

Editat de moderator simonette12- va rog sa nu mai scrieti cu majuscule- pct.1.2 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Mai 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
dar pentru el nu se poate aplica art 15 ??? daca am inteles eu bine i se poate lua o treime din pedeapsa nu ?
Eu v-am spus cum se analizeza, cazul concret al sotului dvs nu il cunosc, nu ati dat nici un fel de detaliu.
este condamnat la 7 ani cu inchisoare el a executat pana acum doar 8 luni din pedeapsa si vroiam sa stiu daca poate beneficia de aceasta lege imi cer scuze dar nu ma pricep deloc este prima oara care trec prin asa ceva. A facut contestatii dar au fost respinse am citit ca art 15 ar fi bun pentru el dar nu stiu daca mai exista pe noul cod penal Va multumesc

Alte discuții în legătură

Art. 15 cod penal ContSters241638 ContSters241638 Art. 15 Aplicarea facultativă a legii penale mai favorabile în cazul pedepselor definitive Când după rămânerea definitivă a hotărârii de ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma - incadrare pedeapsa simiongina simiongina buna seara as dori sa ma lamuriti si pe mine mai clar va rog din suflet,sotul meu are o pedeapsa de 7 ani pt talharie el fiind la prima fapta,o situatie ... (vezi toată discuția)
Reducere pedeapsa noul cod penal haciko haciko buna seara... am o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda ..va multumesc daca se schimba noul cod penal, la o persoana ce are 2 ani de condamna si din ... (vezi toată discuția)