avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... As vrea sa depun la Protectia Copilului o sesizare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

As vrea sa depun la Protectia Copilului o sesizare despre abuzurile tatalui

Cum trebuie procedat ca aceasta sesizare sa fie depusa apoi si in instanta in cadrul procesului de divort?
Sustine ca nu e lasat sa-si vada copilul ceea ce este o minciuna, el refuzand in mod constant sa-l vada. Si apoi merge la Protectia Copilului si cere intalniri asistate deoarece el nu-si poate vedea copilul altfel, desi l-am rugat sa nu traumatizeze copilul cu aceste intalniri. Doar din razbunare face aceste lucruri zicandu-mi ca nu face el ce vreau eu.
Cum se poate proceda in acest caz, deoarece vreau sa fac o sesizare la Protectia Copilului.
Daca el a fost violent in trecut si este o plangere la politie cum trebuie procedat ca acest fapt sa fie depus si la dosarul de divort?
Oare se poate obtine un ordin de restrictie daca el continua cu amenintarile si hartuirea? Nu ma mai poate batea cum obisnuia din cauza plangerii la politie unde se vaita ca e chemat sa dea declaratii. Plangerea a fost facuta in august anul trecut
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Vicky1, utilizator
faceti o sesizare aici : [ link extern ]
in ce sens amenintari si hartuirea? spuneti-ne mai exact
Astfel de situatii sunt foarte aiurea.
Instanta nu poate afla niciodata cine are dreptate.
Poate ca nici nu le intereseaza ca e mult prea complicat ca sa afle...

Daca el sustine ceva in instanta trebuie sa dovedeasca.
Tot la fel si dvs.

Incercati sa obtineti filmari de la camera de luat vederi din bloc si sa duceti la instanta.
Cu martori e chiar aiurea dar in Romania cam asa se dovedeste...cu martori sau sa recunoasca el sau dvs...ca e asa...
Adica el sa vina cu martori iar dvs. sa aveti martori acasa ca sa astepte sa vada daca vine sau nu el...oridecateori trebuie sa vina el...

Prababil ca ar trebui sa spuneti la instanta sa aveti cate un martor fiecare si sa se semneze un proces-verbal cand vine.
Daca nu vine si zice ca a venit e mai complicat dar fara proces verbal semnat...ii trebuie martor care sa sustina ca a venit...

Nu stiu daca ati inteles ideea...
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sunt vecini care l-au vazut venind la boxa, si nu doar o data, dar refuzand sa urce sa-si vada copilul. Cum trebuie procedat ca totusi instanta sa afle ca sunt si alti oameni care l-au vazut refuzand sa-si vada copilul? Pot lua declaratii de la acesti vecini si le pot depune in instanta?
Am inteles ideea cu procesul verbal dar cine il intocmeste - eu?
El zice ca nu e lasat dar nu da niciun telefon, email nici atat si merge pur si simplu la Protectia Copilului si minte.
Eu acum ce am de facut caci cere intalniri asistate la sediul Protectiei Copilului. Oare cei de la Protectia Copilului nu inteleg absurditatea situatiei? Cand le-am spus sa vina pe scara sa intrebe vecinii ce l-au vazut stand la parter si refuzand sa urce sa-si vada copilul, mi-au spus ca nu au timp de asa ceva si sa merg la sediul lor sa declar ca nu sunt de acord cu intalnirile asistate. Dar nu asta era ideea, caci el a mai mers si in februarie la Protectia Copilului cu aceesi poveste si in martie a venit si a vazut copilul de doua ori, apoi nu a mai dorit sa vina.
Domnul face acele sesizări ca să-şi preconstituie probe. Instituţiile publice răspund reclamaţiilor în termen legal, dar numai reclamantului, dvs. nu veţi şti nici ce a scris în reclamaţie, nici răspunsul instituţiei către el.
Ca să contracaraţi probele pe care şi le fabrică, trebuie să vă fabricaţi şi dvs. probe, vecinii care au văzut vor uita ce au văzut când îi chemaţi în instanţă ca martori,(majoritatea se feresc să supere pe fostul vecin sau le e frică) nu puteţi să duceţi la judecătorie numai declaraţia scrisă, trebuie personal să se prezinte martorii acolo.
de aceea:
-scrieţi-i email (sau sms) prin care îl invitaţi să vină în vizită la copil, treceţi textele pe hârtie şi le păstraţi; dacă nu vă răspunde, insistaţi, dojeniţi-l că nu a venit, că minorul l-a aşteptat, etc. Dacă vă răspunde şi vine, faceţi poze cu tata şi copilul, aşa aveţi dovada că nu v-aţi opus.
-Încercaţi să înregistraţi convorbirile cu domnul pe un reportofon, dacă sunt ameninţări, transcrieţi convorbirea sub formă de text şi păstraţi şi înregistrarea originală. Imediat după asta, scrieţi-i la fel email, prin care vă referiţi la cuvintele lui, la ameninţare, puteţi să-i amintiţi şi de bătăi. Tipăriţi şi aceste emailuri.
-Invitaţi-l pe tata la medic când mergeţi cu copilul, sau cereţi-i ajutorul în anumite probleme care privesc copilul. Dacă răspunde, aveţi dovada că reclamaţiile sunt mincinoase. Dacă nu vă răspunde, demonstaţi dezinteresul său faţă de copil

În concluzie, pregătiţi probe scrise; dacă aveţi şi martori dispuşi să meargă să depună mărturie în instanţă, cu atât mai bine.

Protecţia Copilului: Dvs. trebuie să scrieţi o declaraţie pe care v-o cer funcţionarii de acolo, fiindcă ei sunt obligaţi să răspundă la reclamaţii.
În paralel, faceţi dvs. o reclamaţie tot la ei, prin care arătaţi că tatăl îşi neglijează copilul, că nu vine să-l viziteze, dar că vă ameninţă la telefon şi copilul aude fără voia dvs. şi-i este frică să meargă cu el, etc.Luaţi număr de înregistrare pe copia reclamaţiei şi o păstraţi.
Apropo, întâlnirile asistate nu sunt rele, dvs. sunteţi în siguranţă dacă este prezent cineva din afară.
Problema e că funcţionarii de la DGASPC lucrează de luni până vineri între orele 8-16, în weekend nu le convine să asiste la întâlniri.
Ordin de protecţie nu veţi obţine pe vorbe. Trebuie să existe violenţe proaspete, ameninţări cu moartea înregistrate ca dovadă, martori la scandaluri, etc.
Va multumesc. Voi merge la Protectia Copilului cu reclamatia, dar nu stiu daca e ok sa fiu de acord cu intalnirile asistate. Aceasta absurditate cu intalnirile asistate - e pentru a doua oara cand o cere - poate continua la nesfarsit?
In instanta, nimeni de pe scara nu a dorit sa mearga la proces pentru el deoarece multi vecini m-au vazut batuta si cu copilul in brate plangand si in miez de noapte eram pe scarile blocului in loc sa fim in casa si pentru acest fapt fiind si plangerea la politie pentru a obtine o oarecare protectie.
Acum nu stiu cum trebuie procedat pentru ca si instanta sa ia la cunostinta de aceasta plangere si de continutul ei. Pot merge sa cer o copie de la politie?
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Vicky1, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce urmeaza dupa divort? Vicky1 Vicky1 Divortul s-a incheiat in septembrie 2014, minorul mi-a fost incredintat si tatal a fost obligat la plata unei pensii alimentare. Tatal iubitor nu ii ... (vezi toată discuția)
Situatie grava, rog sprijin! refuzul minorului de a petrece timp cu tata ContSters193379 ContSters193379 Datorita faptului ca,fostul sot duce copilul la alt domiciliu decat in hotarare,ca locuieste cu o femeie si un copil al acesteia pe care copilul nostru nu o ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)