avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce urmeaza dupa divort?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce urmeaza dupa divort?

Divortul s-a incheiat in septembrie 2014, minorul mi-a fost incredintat si tatal a fost obligat la plata unei pensii alimentare.
Tatal iubitor nu ii plateste copilului pensia stabilita de instanta, ba mai mult a facut in decembrie apel.
Nu a cerut program de vizitare, deci nu a obtinut nimic in acest sens. Anul trecut am fost in martie la Protectia Copilului si am stabilit un program de vizitare, el a venit doar odata si atat. Acum la un an distanta, face memoriu la Protectia Copilului, cere intalniri asistate pe motiv ca nu poate avea relatii personale cu minorul.
Eu mereu i-am spus ca poate veni oricand, e o minciuna ce el a scris in acel memoriu. Nu inteleg de ce nu i se spune ca nu isi achita pensia, tot un drept al copilului este, dar asta e.
A venit Protectia Copilului acasa, au stat doua ore si m-au tot interogat. Am stabilit o zi si o ora pentru desfasurarea intalnirii asistate. Am semnat o declaratie in care am spus ca sunt de acord cu intalnirile asistate, cum nu a cerut la divort program de vizitare, cum nu ii plateste pensie alimentara.
Intrebarea mea este: este ok aceasta abordare a situatiei? Ce poate urma daca taticul iubitor vrea doar razbunare si singur mi-a spus ca ma va rani prin intermediul copilului.
Cu pensia am inteles ca trebuie sa se incheie apelul sa pot actiona. Si am inteles ca trebuie sa ii plateasca si retroactiv.
Dar in ceea ce priveste programul lui de vizitare ce poate fi facut? Cine il va stabili?
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:14, 24 Martie 2015
programul de vizita se stabileste prin instanta in acest proces(dar fiind apel e tardiv sa discutam asta) sau intr-un viitor proces...daca tatal doreste. acesta nu poate fi obligat la relatii personale cu minorul, daca nu doreste acest lucru
Vicky1 a scris:


Dar in ceea ce priveste programul lui de vizitare ce poate fi facut? Cine il va stabili?


In cazul dvs. Judecatorul este suprem.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2015
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu inteleg ce ati cautat la cei de la protectie, mai ales ca nu ati impiedicat parintele sa isi viziteze copilul
Omul trebui sa se duca in instanta daca vrea program de vizita.
V-am mai zis, puneti in executare hotararea aia ca nu trebuie sa asteptati apelul.

Art. 448
Executarea provizorie de drept
(1) Hotărârile primei instanţe sunt executorii de drept când au ca obiect:


4. rente ori sume datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii, precum şi pensii acordate în cadrul asigurărilor sociale;

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vis a vis de programul de vizitare, vă pot da nişte sfaturi doar din experienţa proprie.
Chiar înainte de a fi reglementat prin instanţă domiciliul copilului, tatăl a făcut nenumărate reclamaţii la DGASPC şi, da, inspectorii de la "Abuz şi neglijare" au venit acasă la noi şi ne-au supus la adevărate interogatorii şi a trebuit să scriu declaraţie.
Dacă domnul tată a pornit-o pe această cale, trebuie neapărat să vă blindaţi cu probe, că vor urma şi alte şicane. Nu interesează pe nimeni că nu plăteşte pensia alimentară, dreptul tatălui de relaţii cu minorul este sfânt.
De aceea, după ce se termină întâlnirile asistate (şi chiar în prezenţa acestora) şi nu se stabileşte prin instanţă un program de vizită, dvs. trebuie:
1.să-i trimteţi periodic scrisori prin email sau sms-uri, pe care le păstraţi, prin care îl informaţi despre copil: că a fost răcit, că s-a julit la picior, că i-a picat dintele, etc.
2.invitaţi-l periodic în vizită la copil sau, dacă nu doreşte să vină la dvs. acasă, stabiliţi întâlniri la cofetărie, la teatrul de păpuşi, etc. şi cereţi confirmarea în scris a programului, dacă acceptă.
3.Dacă v-aţi întâlnit sau a fost în vizită la copil, faceţi neapărat poze, cu data fixată pe aparat sau filmaţi vizita. Dacă nu reuşiţi, după vizită scrieţi un alt emeil prin care vă referiţi la vizita tocmai încheiată.
4. Dacă nu vine o perioadă mai mare în vizită, scrieţi-i din nou că din data de ___copilul nu te-a mai văzut şi el te-a aşteptat, ş.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As vrea sa depun la protectia copilului o sesizare despre abuzurile tatalui Vicky1 Vicky1 Cum trebuie procedat ca aceasta sesizare sa fie depusa apoi si in instanta in cadrul procesului de divort? Sustine ca nu e lasat sa-si vada copilul ceea ce ... (vezi toată discuția)
Presiuni telefonice motivate de pastrarea legaturii cu minorul ContSters299834 ContSters299834 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie cu care ma contrunt de ceva vreme. In urma separarii de tatal copilului , am facut proces pentru ... (vezi toată discuția)
Program de vizita gabrielasanvi gabrielasanvi Va relatez urmatoarea situatie: fiica mea, necasatorita, are un copil de 2 ani( pe care il creste cu ajutorul al parintilor ei). Tatal copilului nu a ... (vezi toată discuția)