avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Presiuni telefonice motivate de pastrarea legaturii cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Presiuni telefonice motivate de pastrarea legaturii cu minorul

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti intr-o situatie cu care ma contrunt de ceva vreme. In urma separarii de tatal copilului , am facut proces pentru incredintarea minorului, acum 3 ani, s-a stabilit custodia comuna, un program de vizitare clasic, o pensie alimentara reprezentand 30 % din salariul minim pe economie. tatal lucreaza la negru in italia ( cel putin asa sustine) , ma ameninta ca o sa imi ia copilul, nu-l vede decat o sapt pe an, nu isi respecta programul de vizitare, pensia o plateste insa nu este nici 15% din necesarul costurilor ptr cresterea lui. ma amenita ca imi ia copilul, spune ca singura lui obligatie e sa plateasca acea pensie alimentara, iar dreptul de vizitare nu este obligat sa il indeplineasca. in fine... problema este ca, acum cu noua tehnologie, whatsapp, viber, ma supune unui integoratoriu constant, chiar si la ore nepotrivite, vrea sa il sune, vrea sa stie ce a mancat, vrea sa stie tot, inteleg ca este normal sa pastreze lgaturi personale cu minorul, insa eu sunt obligata dpdv legal ( nu moral) sa intermediez aceste legaturi ? ca sa-i facilitez si derutarea copilului, la modul ca mereu ii vorbeste urat de mine. precizez ca in hotararea judecatoreasca nu este stipulat niciun fel de paragraf ca trebuie sa fiu acasa la ora 21 cand suna el, ma simt fara intimitate, fara libertate. pentru " legaturi personale cu minorul" are program de vizitare, este problema lui ca nu il respecta. acum vine si intrebarea mea, in eventualitatea unui posibil viitor proces, faptul ca nu-i raspund la tel, mesaje ma poate afecta dpdm legal ? ii incalc un drept care nu este precizat nicaieri? dreptul meu la intimitate nu exista? dreptul copilului la un tata prezent, crestere si educare nu exista? dpdv lui de vedere, el are doar drepturi si obligatii nu :(
Cel mai recent răspuns: Ony2k2 , utilizator 10:24, 18 Septembrie 2015
Cel mai bine este să formulați o acțiune de modificare a programului de vizitare prin care instanța de judecată să stabilească un program de vizitare, care să țină cont de faptul că tatăl este plecat din țară și nu își poate vizita copilul des. De asemenea, ați putea cere un program de comunicare cu copilul conform unui orar clar (zile, interval de timp, etc), ca să nu vă mai sune de câte ori are chef.
Multumesc pentru raspuns. insa pana la proces, daca nu raspund la tel , sau raspund mai rar, este o problema ?
Doamna, daca va suna si va vorbeste normal nu aveti de ce sa nu-i raspundeti la telefon. Daca va suna si va jigneste si va vorbeste urat si incearca si influentarea minorului in mod negativ atunci nu-i mai raspundeti.
Aveti adresa lui de mail? Cel mai bine ar fi sa-i trimiteti un mail saptamanal in care sa-l informati despre minor, sa-i trimiteti poze cu acesta.

Care e relatia copilului cu tatal lui?
Eu in locul dumneavoastra as raspunde la apelul lui numai in ziua de vizita stabilita la proces.In rest cred ca se numeste hartuire.
are o relatie ok avand in vedere ca s-au vazut de 5 ori in 5 ani. nu imi vorbeste urat ,dar ma timoreaza prihic. nu face decat sa ma critice, ( daca mananca un mar, de ce nu i-am dat o para etc, ) ii induce copilului mereu sentimentul ca mama lui nu e buna de nm, daca ii spun ca nevoile copilului au crescut, imi spune ca atat i-a spus legea sa pleteasca, nu plateste niciun leu in plus ( de 170 ron), desi castiga 1800 E in italia (recunoscuti de el verbal + o chirie de 300 E in buc). ma simt controlata, ma simt presata. de ce.. ma intreb... daca am un copil cu cineva trebuie sa fiu la cheremul lui ori de cate ori pofteste? el nu s-a implicat niciodata in cresterea lui, in educatie ( fizic) am precizat ca doresc sa stiu ce obligatii legale am, in consecinta faptului ca nu vreau sa raspund interogatoriului zi de zi, nu morale

Alte discuții în legătură

Probleme cu custodia comuna anissia anissia nu stiu daca am pus titlu chiar corect, dar vreau sa ma sfatuiti ce pot face. Divort incheiat la notar, custodie comuna cu drept de vizita sau cum se cheama ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)
Hartuire mama prin intermediul copilului g_iulia1974 g_iulia1974 buna ziua, fostul sot spune ca noul cod civil ii da dreptul de a avea contacte cu minorul nelimitat. desi in hot jud nu se prevede asa ceva, el doreste sa ... (vezi toată discuția)