avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contract asigurare cu Casa de Pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contract asigurare cu Casa de Pensii

Salutarii tuturor.Am urmatoarea problema si nu am gasit singur o rezolvara asa ca apelez la sfaturilor celor care stiu mai multe.Eu nu am lucrat niciodata avand un handicap grav accentuant permanent ,deci prin urmare nu am cotizat nici o zi la casa de pensii pentru fondul de pensii.Am aflat abia acum cateva zile ca legea sa schimbat si am dreptul sa aplic pentru pensia de invalididate care se adauga indemnizatiei de hadicap 234 lei.Am vorbit cu multe persoane care au confirmat acest lucru si am primit aceasi confirmare si aici pe avocatnet dar am fost la Casa de Pensii Iasi unde am cerut sa fac un contract doare pentru o zi maxim 5 ca nu am de unde sa platesc mai mult.Raspunsul este ca nu se poate face decat pe o luna minim.Eu raspund ca multe persoane au facut si ca este noua lege care spune ca am dreptul asta iar doamna imi raspunde ca nu exista asa ceva si ca la NOI la Casa de Pensii Iasi se plateste doar pe minim o luna.Spuneti-mi va rog cum sa procedez in cazul acesta? O vecina mia spus ca sa pun o scrisoare la registratura si sa astept raspuns de la ei.Cum ma sfatuiti ?Ce lege este care sa arate ca pot face contract doar pentru o zi minim?

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pentru afectiunea : schizofrenie Ali_Ioana Ali_Ioana Un tanar in varsta de 35 de ani sufera de schizofrenie, fiind incadrat in gradul accentuat de handicap, fara a avea o zi lucrata sau contributii la asigurari ... (vezi toată discuția)
Pensie limita de varsta skol skol Buna ziua!Mama mea are 64 de ani si de 4 ani primeste pensie de invaliditate+handicap de 234 lei,diagnostic neoplazii,pe cartea de munca are 8 ani ... (vezi toată discuția)
Catre un medic expert in evaluarea gradului de handicap PGhe PGhe simate domn(a), in urma evaluarilor medicale am primit un diagnostic conform: Legea nr. 584/2002 ,accentuat gradul B2, Va rog sa ma informati daca decizia ... (vezi toată discuția)