avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli asociatie proprietari

VA ROG... in ce conditii putem face reparatii mai mari la asociatie, sa fie legal si sa nu conteste nimeni.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:12, 1 Iunie 2014
Pentru lucrari de intretinere si reparatii la parti comune de imobil,este necesar sa existe hotarare a adunarii generale a proprietarilor
Conform norme in vigoare hotararile adunarii generale sunt obligatorii pentru toti proprietarii
Nu e necesara AG ca sa faceti niste reparatii, chiar si de mai mare valoare, daca ele sunt urgente. E suficient ca comitetul executiv sa decida sa le faca si apoi, in functie de cum aveti bani pentru acestea, fie sa le faca imediat, fie sa puna cate o rata de plata pe liste pentru fondul de reparatii.

In principiu, pentru reparatia pe care vreti sa o faceti cautati mai multe oferte si le discutati in comitet. Nu va marginiti numai ca criteriul pretului, ci aveti in vedere si calitatea firmei.
Aceasta va va intocmi un deviz de lucrari, va redacta un contract in care exista si garantia lucrarii, va va elibera factura si chitante.
Dar prevederi legale sunt in aceasta materie?
Ce inseamna urgent?
Parca auzisem de stabilirea in aga si prinsa in bugetul de venituri si cheltuieli...
Ce inseamna urgent?

Exista diferenta semnificativa intre reparatii urgente =spart teava comuna si reparatii mai mari la asociatie care implica un efort financiar substantial
Prin bugetul de venituri si cheltuieli ,participantii la adunarea generala voteaza fondul la indemana comitetului executiv din care sa se achite eventuale reparatii de urgenta=inlocuit geam,inlocuit tronson instalatie,delcomatat scurgere generala.
Pentru reparatii mai mari la asociatie=hidroizolatie terasa,modernizare energetica a imobilului,adunarea generala voteaza necesitatea lucrarii si sursa de finantare=fondul de reparatii,eventual contributie individuala a proprietarilor
Exact la acest gen ma refeream: o terasa care deja prezinta fisuri si apartamentele de la ultimul etaj sunt inundate pe pereti. Aceasta este o lucrare mare, dar este si urgenta.
Aceasta nu se supune aprobarii AG pentru ca ea, reparatia, trebuie facuta.

Cele care ar necesita aprobare in AG sunt cele de natura a moderniza condominiul: zugravirea holurilor, montare de usi si ferestre din termopan, instalare de sisteme video sau alarmare, inlocuirea preventiva a tevilor din subsol sau a celor verticale (dar nu cele sparte deja si care necesita inlocuire urgenta).
Ultima modificare: Luni, 2 Iunie 2014
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Accesarea fondului de reparatii la asociatiile de proprietari Corneliu11 Corneliu11 In ce conditii se poate folosi fondul de reparatii fara aprobarea adunarii generale (uzual convocata de doua ori) deoarece desi legea 230 actualizata 2015 ... (vezi toată discuția)
Demolare sarpanta si reparatie terasa si hidroizolatie Atlantida Atlantida Buna seara, As dori cateva indrumari privind modul cum ar trebui sa procedam locatarii unui bloc cu 4 etaje si o singura scara ... (vezi toată discuția)
Responsabilitatea intretinerii partilor comune este a administratiei sau a proprietarilor afectati? maarkyM maarkyM Buna ziua, Am facut recent , la inceputul lui Iulie 2013, o sesizare scrisa semnata de vecinii de la etajul 4/4 catre asociatia de proprietari unde ... (vezi toată discuția)