avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatoria cu un cetatean indian
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatoria cu un cetatean indian

sora mea vrea sa se casatoreasca cu un cetarean indian in india si vrea sa stie daca se mai poate intoarce in tara si daca cetateanul indian ii poate impune conditii sa nu plece din india si cam cat dureaza toata casatoria si daca se poate intoarce inapoi in tara cu el.sau se intoarce ea si ii face chemare ?
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
pojitza, utilizator
Cel mai recent răspuns: pojitza , utilizator 17:12, 6 Iunie 2014
Se poate intoarce in tara oricand; cat dureaza casatoria... nu stiu la ce va ganditi cand puneti intrebarea asta. La petrecere? :) Poate dura si doua saptamani daca ar fi sa luam dupa casatoria fiicei patronului de la ArcelorMittal.
Nu se pot intoarce impreuna, el are nevoie de viza pe care o poate obtine usor (fara invitatie) daca vor avea certificat de casatorie romanesc. Pentru asta ar fi bine daca s-ar casatori la unul din consulatele Romaniei din India, e mai simplu decat sa inscrie/transcrie certificatul indian, obtine certificatul romanesc.
Romanii care va pot da un raspuns precis sunt foarte putini, credeti-ma! India este compusa din 28 de state federale si din 8 teritorii federale. Miram-as sa stie multi romani legislatia din aceste unitati ad-tive! In fond e de ajuns sa-i ia pasaportul surorii! Va dau un citat, din wikipedia in limba romana : ,,La momentul actual, India se confruntă cu o gravă scădere a numărului de femei în comparație cu creșterea numărului de bărbați, datorită numărului crescând de avorturi de fetuși feminini. Din această cauză, mulți bărbați trăiesc in celibat, dezvoltându-se o rețea mare de trafic de fete străine." Nu gasea sora d-voastra destui indieni in Romania?!
da dar ea deja are o luna si a zis ca mai dureaza 30 de zile sai dea certificatul de casatorie treaba asta poate fi ceva de pus pe ganduri ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cetatean indian Selena2017 Selena2017 Buna ziua,incerc sa ma casatoresc cu un cetatean indian de un an de zile si nu reusesc. Am fost in India sa ne casatorim si nu am reusit,ne-au cerut foarte ... (vezi toată discuția)
Acte casatorie cu cetatean indian georgetazih georgetazih Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean indian in Romania. El vine cu viza pe 3 luni de vizita. Are toate actele necesare pt. casatorie in Romania, dar la ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea casatoriei din india in romania simonadav simonadav buna ziua,am si eu o problema...sunt romanca si m-am casatorit cu un indian in india, acum am venit in tara sa nasc si am inteles ca imi treb apostila ca sa ... (vezi toată discuția)