avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua

Unchiul meu a murit si in urma lui a ramas matusa(cu care esra casatorit legal,cei 2 copii ai lor,o casa si 10 hectare de pamant.
As dori sa stiu in cazul unei succesiuni cat si ce ii revine fiecaruia(matusii si cei 2 copii).

Multumesc
Cel mai recent răspuns: dsmihalea , utilizator 18:46, 2 Iunie 2014
avand in vedere ca sotia intra in concurs cu descendentii defunctului acesteia ii revine 1/4 din mostenire si copiilor 3/4
Ultima modificare: Duminică, 1 Iunie 2014
Tifi Laura, Consilier juridic
bunurile ce formeaza masa succesorala erau bunuri comune ale sotilor sau bunuri propriii ale defunctului ? daca bunurile erau comune , sotia supravietuitoare are dreptul la jum. din masa succesorala , la care se adauga si cota de 1/4.
multumesc frumos pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot mostenitor tmariuscop tmariuscop Am o matusa careia i-a murit sotul. Trebuie facuta masa succesorala? La masa succesorala, daca trebuie facuta, cine poate veni daca aceasta si nici sotul nu au ... (vezi toată discuția)
Cum se face impartirea? mihai alexandru mihai alexandru Daca intr-o familie formata din parinti si 2 copii moare unul din parinti ( mama,tata) cum se imparte partea defunctului ? Cat revine la (sot,sotie) si cat la ... (vezi toată discuția)
Mostenire oluatuelena oluatuelena cota mostenire sot suprtavetuitor in conditiile in care defunctul are copii (vezi toată discuția)