avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare cladire de catre o persoana juridica
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare cladire de catre o persoana juridica

Buna ziua,
Am facut un contract de vanzare cumparare, la valoarea din contabilitate, reevaluata si scazuta amortizarea (840.000 lei net). Mentionez ca respectiva cladire figureaza ca sediu secundar, iar la momentul achizitiei am aplicat taxare inversa, iar tva-aul era 19 %. Ca firma suntem platitori de tva.
Cum ar trebui sa procedez sa vand in regim de scutire (deoarece cladirea este veche din 2008 receptia) , pentru a putea ajusta tva-aul?
Concret, pot aplica ajustarea (in acest caz care ar fi valoarea imobilului) sau aplic 24 %?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire (inregistrata ca sediu secundar) achizitionata pe firma ALY82 ALY82 Buna ziua, Sediu achizitionat in 2007 - 2008 (receptia imobilului s-a facut in august 2008). In 2007 s-au emis 2 facturi cu taxare inversa, iar in 2008 o ... (vezi toată discuția)
Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate ... danab74 danab74 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o societate platitoare de tva achizitioneaza in noiembrie 2021 cu taxare inversa o constructie noua, ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu sau fara tva onigasalina onigasalina Achizitionarea unei cladiri in anul 2012 in regim \"taxare inversa \" iar acuma in anul 2016 doresc sa o vand . Spuneti mi va rog regimul TVA ce tine de ... (vezi toată discuția)