avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vanzare cladire (inregistrata ca sediu secundar) ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vanzare cladire (inregistrata ca sediu secundar) achizitionata pe firma

Buna ziua,
Sediu achizitionat in 2007 - 2008 (receptia imobilului s-a facut in august 2008). In 2007 s-au emis 2 facturi cu taxare inversa, iar in 2008 o factura cu tva normal 19% pe atunci. Pretul de achizitie a fost de 1.172.000 lei
Mentionez ca am facut reevaluarea in dec 2011 si pretul din contabilitate a fost de 920.817 lei.
De asemenea imobilul este sediu secundar din 2010 cred...
Acum se vrea vanzarea lui unei persoane fizice... Cum procedez cu TVA-aul? Trebuie sa platesc 24% la valoarea de 920.817? Pot sa ajustez sa platesc mai putin? Se poate fara TVA?
Va multumesc...
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 17:19, 16 Noiembrie 2013
Buna ziua,

Veti plati TVA, in cazul in care veti opta pentru taxarea operatiunii, la valoarea de vanzare a cladirii, care poate sa nu corespunda cu valoarea neamortizata a acesteia.
In cazul in care veti dori sa vindeti cladirea in regim de scutire, avand in vedere ca este imobil vechi, veti avea obligatia ajustarii taxei deduse la achizitie pentru perioada de ajustare ramasa.
Pentru modul de calcul cititi va rog normele art.149 din CF.

Numai bine
Multumesc frumos...Ma gandeam ca pot livra cu 5% , deaorece cumparatorul este la prima achizitie conform art. 140 cu 2 punctul c.
Scuze, ''deoarece''
Buna ziua,

Daca indepliniti conditiile art.140, puteti vinde in acest regim. Nu ati precizat aceasta, insa avand in vedere valoarea imobilului nu cred ca indepliniti criteriile cerute de acest articol.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cladire de catre o persoana juridica ALY82 ALY82 Buna ziua, Am facut un contract de vanzare cumparare, la valoarea din contabilitate, reevaluata si scazuta amortizarea (840.000 lei net). Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloace fixe georgix georgix 1 . As vrea sa aflu in ce conditii pot vinde un mijloc fix la persoane fizice? este legal cu factura si chitanta prin caserie? 2. Daca un angajat strica un ... (vezi toată discuția)
Calculez prorata florentyna florentyna in februarie 208 am vandut cladiri si terenuri din patrimoniu. in aceste cladiri si pe ac terenur imi desfasuram unul din obiectele mele de ... (vezi toată discuția)