avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Sponsorizare acordata de o microinteprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Sponsorizare acordata de o microinteprindere

O donatie acordata de catre o microinteprindere (de bunuri-marfa),este o cheltuiala deductibila?Se factureaza cu tva sau fara?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:47, 20 Iunie 2014
Singura cheltuiala deductibila la un srl microintreprindere e cea cu achizitia casei de marcat. In rest nimic.
La sponsorizarile in natura nu se fac facturi ci, pe langa contractul de sponsorizare, se incheie un proces verbal de predare primire cu detalierea produselor dupa denumire, cantitate si valoare. Cu totalul acestui proces verbal va completati contractul de sponsorizare si va si scadeti din contabilitatea firmei.
Daca e vorba de produse alimentare, aveti grija la termenele de valabilitate.
Multumesc mult!=D>
AlexT. a scris:

O donatie acordata de catre o microinteprindere (de bunuri-marfa),este o cheltuiala deductibila? [..] Multumesc!

O microintreprindere plateste 3% care se aplica venitului. Deci, o microintreprindere nu are nicio cheltuiala deductibila, inclusiv donatiile.

AlexT. a scris:

O donatie [...] Se factureaza cu tva sau fara?Multumesc!

O donatie nu se factureaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate asociatie nonprofit adinageorgeta adinageorgeta Buna ziua! Am nevoie de putin ajutor in tinerea contabilitatii unei asociatii non profit, fara activitate economica,fara tva. Asociatia are drept scop ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare alimente către biserica Mihail30 Mihail30 Bună ziua! Aș dori să primesc sponsorizări de la carmangerii in vederea oferirii unei mese calde pentru saraci in cadrul bisericii,dar nu știu cum să ... (vezi toată discuția)
Documente justificative donatii / sponsorizari ong Neaculica Neaculica Pana acum nimeni nu m-a lamurit concret si fara dubii lucrurile de mai jos. Am discutat cu contabili experti, cu juristi, cu alte ONG-uri, am studiat ... (vezi toată discuția)