avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... NCPC, Recurs, art.?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

NCPC, Recurs, art.?

Buna ziua, am primit o hotarare in care spune ca am drept de recurs in 15 zile de la comunicare, actiunea "pretentii'' este inregistrata in data de 13.03.2013, in acest caz nu trebuie facut apel in 30 de zile conf. NCPC? o fi gresit instanta....?

Ce trebuie sa fac recurs sau apel si ce art. sa invoc?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: advsys , utilizator 15:52, 2 Iunie 2014
este vb de o cerere de valoare redusa?
Nu, este o actiune in pretentii.
verificati art. 483 pt recurs si vedeti daca va incadrati in cazurile de recurs, iar pt apel art. 466, in ambele cazuri termenul de recurs/apel este 30 de zile de la comunicare, daca legea nu dispune altfel.
Multumesc pt raspuns, sa inteleg ca daca actiunea a fost inregistrata in data de 13.03.2013 deci dupa intrarea in vigoare a noului cod de procedura civila se judeca conform NCPC?

Este vorba de o actiune in pretentii si suma este pana in 500.000 lei, asadar trebuie sa fac apel si nu recurs cum a mentionat instanta?
din cate imi aduc aminte ncpc a intrat in vigoare prin februarie 2013

totusi puteti pune in discutie problema caii de atac, urmad ca instanta sa recalifice calea de atac, daca prima instanta a calificat gresit calea de atac.

Alte discuții în legătură

Exceptie de neconstitutionalitate art 483 fara recurs litigii munca aidu aidu Ma deranjeaza f tare ca nu pot sa atac apelul cu recurs la ICCJ in litigiu de munca. Motivul este ca e probabil ca in orasele resedinta de judet, unde CA e ... (vezi toată discuția)
Motiv de recurs incadrat gresit. LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie... Daca am formulat o cerere de recurs in care am indicat un motiv de casare, dar din argumentele care le-am adus rezulta ... (vezi toată discuția)
Potrivit carui cod de procedura civila se judeca un recurs care are prim termen dupa data de 1 septembrie 2012? mototo mototo Am depus recursul in termen la curtea de apel pe data de 27.07.2012, conform prevederilor codului in vigoare la acea data . Pana acum nu am primit citatie ... (vezi toată discuția)