avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1267 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs sau ce
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs sau ce

ce cale de atac mai exista impotriva unui apel in care instanta nu s-a pronuntat asupra unui capat de cerere ,nu exista motivare pt lipsa pronuntarii ,motivarea pronuntarii la celalalt capat de cerere este contradictorie iar valoarea actiunii este mai mica decat valoarea prevazuta de NCPC pt a o putea recura ? este real ca o hotarare se poate recura numai daca valoarea cererii depaseste 500000 lei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2015
moraru alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: moraru alexandru , utilizator 14:57, 24 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Întrebarea se referea la calea de atac - RECURS- și nu la revizuire, cale extraordinară.
Recursul se declară în termen de 15 zile(există situații care prevăd chiar și un alt termen)Avocatul trebuie să dețină o nouă împuternicire.
Motivele de recurs, sunt prevăzute în CPC.
~ Conținut șters la cerere ~
Mulţumesc pentru răspuns. Problema este că eu am făcut deja recurs. Am primit o adresă pentru plata taxei de timbru. Am motivat recursul şi motivele se încadrau în motive prevăzute de articolul 488 privind casarea unei hotărâri. Însă, potrivit articolului 483 aliniat (2)*) mi-am dat seama că recursul este inadmisibil prin excepţie. Termenul pentru a promova revizuire a trecut. Deci, se pune întrebarea: Ce se întâmplă cu hotărârile care deşi îndeplinesc condiţii de casare nu pot fi recurate din cauza valorii sub 500.000 de lei a cererii? Practic, instanţa a încălcat o normă legală( nu s-a pronunţat asupra unui capăt de cerere) dar nu există nici sancţiune, nici posibiltatea de a îndrepta pe calea recursului încălcarea normei legale.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Rog putin ajutor. la ce se refera ultima fraza a art. 497din cpc ca nu inteleg LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie la ce se refera ultima fraza din art.497 din CPC cu textul ,,In cazul in care casarea s-a facut pentru ca [b]instanta a ... (vezi toată discuția)
Recurs-revizuire ionut c ionut c Buna Ziua! As dori sa aflu daca mai exista si alta cale de atac dupa judecarea revizuirii ! La momentul actual,detin o hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Marta Tot Marta Tot Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.? (vezi toată discuția)