avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs sau ce
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs sau ce

ce cale de atac mai exista impotriva unui apel in care instanta nu s-a pronuntat asupra unui capat de cerere ,nu exista motivare pt lipsa pronuntarii ,motivarea pronuntarii la celalalt capat de cerere este contradictorie iar valoarea actiunii este mai mica decat valoarea prevazuta de NCPC pt a o putea recura ? este real ca o hotarare se poate recura numai daca valoarea cererii depaseste 500000 lei?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iulie 2015
moraru alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: moraru alexandru , utilizator 14:57, 24 August 2015
Prin noul cod de procedură civilă s-a instituit o nouă procedură de îndreptare a erorilor materiale, lămurirea şi completarea hotărârii judecătoreşti. Prin articolul 445 se arată că această procedură este obligatorie. Deci în cazul în care instanţa nu s-a pronunţat asupra unui capăt de cerere, mai este admisibilă vreo cale de atac împotriva acelei hotărâri din moment ce procedura de completare a hotărârii este obligatorie? Logic consider că revizuirea pentru acest motiv deşi este prevăzută în noul cod de procedură civilă , ca fiind motiv de revizuire, este întotdeauna inadmisibilă. Aştept păreri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog putin ajutor. la ce se refera ultima fraza a art. 497din cpc ca nu inteleg LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Va rog spuneti-mi si mie la ce se refera ultima fraza din art.497 din CPC cu textul ,,In cazul in care casarea s-a facut pentru ca [b]instanta a ... (vezi toată discuția)
Recurs-revizuire ionut c ionut c Buna Ziua! As dori sa aflu daca mai exista si alta cale de atac dupa judecarea revizuirii ! La momentul actual,detin o hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Marta Tot Marta Tot Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.? (vezi toată discuția)