avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs-Revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs-Revizuire

Buna Ziua! As dori sa aflu daca mai exista si alta cale de atac dupa judecarea revizuirii ! La momentul actual,detin o hotarare definitiva si irevocabila ,aflata in stadiu de legalizare si investire la judecatorie,si intre timp, am mai avut un proces -Contestatie in anulare-care s-a soldat cu respingerea ca netemeinica a contestatiei.Azi am aflat ca s-a facut si cerere de revizuire a dosarului de recurs(recurs ce a fost constatat nul ca nemotivat in termen).Mai poate schimba ceva aceasta revizuire?Si ce cai de atac ar mai avea,intrucat se pare ca voi traversa tot ce prevede codul de procedura civila?Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: yvonne77 , utilizator 21:56, 20 Iunie 2009
s-ar parea ca ati parcurs deja codul de procedura civila. mai este o cale extraordinara recurs in interesul legii. insa este promovata de procuror general
De foarte multe ori sunt tentata sa raspund cu "da" sau "nu" dar Regulamentul de postare interzice astfel de raspunsuri. In cazul dvs. cererea de revizuire va fi respinsa ca inadmisibila iar partea care-a exercitat tardiv recursul, apoi contestatia in anulare si acum revizuirea nu mai poate exercita ulterior nicio cale de atac.

De ce revizuirea va fi respinsa ca inadmisibila? Potrivit art. 326, alin. (3) Cod procedura civila, "dezbaterile sunt limitate la admisibilitatea revizuirii si la faptele pe care se intemeiaza".

Revizuirea poate fi ceruta in cazul unei hotarari data de o instanta de recurs, atunci cand hotararea evoca fondul (art. 322 Cod procedura civila). In cazul dvs., recursul a fost respins ca tardiv formulat, instanta de recurs ramanand in pronuntare pe exceptia tardivitatii, nu pe fondul cauzei. Intrucat hotararea pronuntata in calea de atac a recursului nu evoca fondul, revizuirea va fi respinsa ca inadmisibila.
Multumesc! Ar fi o problema daca nu ma prezint? Pun si aceasta intrebare intrucat ,dupa un lung sir de tergiversari,revizuirea a fost introdusa la Tribunalul Calarasi,aceeasi instanta care a judecat si recursul si contestatia in anulare!Dupa stiinta mea capatata dupa 3,5 ani de umblat prin sali de judecata( pt. un divort fara copii minori),aceasta instanta nu poate judeca si revizuirea.Aceasta, cred,fiind de competenta C. Ap. Bucuresti(deci 2 procese-unul la Calarasi ,altul la Bucuresti!!!!#-o).Mai poate face si altceva decat revizuire,sa ma mai astept si la alt proces in legatura cu partajul?
Potrivit art. 323, alin. (1) Cod procedura civila, "cererea de revizuire se indreapta la instanta care a dat hotararea ramasa definitiva si a carei revizuire se cere."
Intrucat nu ati mentionat nimic despre existenta mai multor hotarari referitoare la aceasta cauza, nu mai redau si prevederile alineatului 2 al art. 323 Cod procedura civila.

In privinta prezentei in fata instantei, sunteti singurul in masura sa hotarati daca veti merge sau nu.
Multumesc din nou! Am primit nu una ci DOUA citatii una care ataca hotararea de la fond alta care ataca hotararea de la recurs. Se schimba cu ceva datele problemei? Ambele hotarari pe care le detin sunt inregistrate ca definitive si irevocabile.Si a doua intrebare: aceste doua hotarari pot fi folosite la acest moment,sau nu,avand in vedere ca se cere suspendarea executarii hotararii ? Mentionez ca urmeaza ca pe data de 13 .04 urmeaza sa intru in posesia hotaririi investite cu formula executorie.

Alte discuții în legătură

Revizuire concomitent cu apel? aidu aidu Am formulat apel in luna mai. In luna iunie a survenit un motiv de revizuire a hotararii deja apelate. Evident ca nu a avut timp sa se judece apelul intre ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante salariale Statescu Statescu Buna seara! Conform Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, Secţia comercială a ICCJ soluţionează, în raport cu competenţa ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Marta Tot Marta Tot Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.? (vezi toată discuția)