avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs-Revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs-Revizuire

Buna Ziua! As dori sa aflu daca mai exista si alta cale de atac dupa judecarea revizuirii ! La momentul actual,detin o hotarare definitiva si irevocabila ,aflata in stadiu de legalizare si investire la judecatorie,si intre timp, am mai avut un proces -Contestatie in anulare-care s-a soldat cu respingerea ca netemeinica a contestatiei.Azi am aflat ca s-a facut si cerere de revizuire a dosarului de recurs(recurs ce a fost constatat nul ca nemotivat in termen).Mai poate schimba ceva aceasta revizuire?Si ce cai de atac ar mai avea,intrucat se pare ca voi traversa tot ce prevede codul de procedura civila?Multumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: yvonne77 , utilizator 21:56, 20 Iunie 2009
In primul rand, multumesc dnei. Gabriela Pintea, apoi lui "freelis".
Se impun unele precizari. Traduc din franceza, e vorba si termenii folositi acolo sunt in traducere precisa "cerere de recurs la/pentru gratiere", ceea ce eu inteleg ca "cerere de gratiere", ma insel? Se poate formula altfel, adica exact prin "cerere de recurs la gratiere"?
Si apoi "recurs la revizuire a proceselor pentru ultraj impotriva bunelor moravuri". Se poate pastra in limba romana o asemenea formula? adica sa sune romaneste, nu frantuzo-romana, dar sa fie totusi o expresie acceptata de literatura de specialitate.
Multumesc mult pentru disponibilitate si ajutor,
Ioana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire concomitent cu apel? aidu aidu Am formulat apel in luna mai. In luna iunie a survenit un motiv de revizuire a hotararii deja apelate. Evident ca nu a avut timp sa se judece apelul intre ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante salariale Statescu Statescu Buna seara! Conform Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, Secţia comercială a ICCJ soluţionează, în raport cu competenţa ... (vezi toată discuția)
Cai de atac Marta Tot Marta Tot Ce cai extraordinare de atac exista in cazul respingerii de catre ICCJ a unei cereri de revizuire a unei hot.def. si irev.? (vezi toată discuția)