avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarecere Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarecere Concediu crestere copil

Buna ziua,
am urmatoarea situatie, o angajata este in CCC, ar fi implinit 2 ani pe 6 iulie 2014.
acum m-a sunat ca ultima luna de indemnizatie nu i se mai acorda, ar fi trebuit sa intre sotul in CCC.
cum procedez acum, in incetez suspensarea CIM cu 5 iunie 2014 si din 6 iunie sa inceapa munca?
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 4 Iunie 2014
Intr-adevar, incetarea suspendarii c.i.m. se va face cu data de 05.06.2014 , iar cu data de 06.06.2014 va trebui sa se prezinte la munca.
as mai avea o intrebare, cat este de grav daca eu in Revisal am ca data de incetare 6 iulie 2014 si eu incetez suspensarea cu 5 iunie 2014?
Nu este nicio greseala, asa ceva. La incetarea suspendarii se va opera data de 05.06.2014.
multumesc frumos de raspuns, orice modificare a CIM-ului se poate transmite pana in a 20 zi lucratoare nu? o doamna a beneficiat de indemnizatie crestere copil pana la data de 25.05.2014 insa mie la cunostinta mi s-a adus in 02.06.2014 si in acea zi am operat incetarea suspendarii CIM-ului, producand efecte incepand cu 25.05.2014. am procedat corect?
Va multumesc
HG nr.500/2011 nu prevede niciun anumit termen pentru completarea si transmiterea deciziei de incetare a suspendarii.

Astfel ca, in tacerea legii, consider ca sunt aplicabile prevederile alin.2 al art.4 din HG nr.500/2010 si anume: Orice modificare a elementelor prevazute la art. 3 alin. (2) lit. a), c)-g) se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara implinirii termenului de 20 de zile lucratoare prevazut la art. 17 alin. (5) din Legea nr. 53/2003, republicata. Exceptie fac situatiile in care modificarile se produc ca urmare a unei hotarari judecatoresti sau ca efect al unui act normativ cand inregistrarea in registru se face in ziua in care angajatorul se prezuma, potrivit legii, ca a luat cunostinta de continutul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate inregistra un cim suspendat pe perioada de crestere copil cu o data anterioara? VIOLACRA VIOLACRA Buna seara, in 15 mai s a incheiat perioada de concediu de crestere copil iar pe 16 mai ar fi trebuit sa se opereze disponibilizare post pentru ca activitatea ... (vezi toată discuția)
Angajarea aceluiasi salariat dupa incetare cu acordul partilor bvr bvr Buna ziua! Doresc sa va prezint o situatie ma rar intalnita, dar si sa va cer un sfat. Unul din salariatii firmei a depus ieri, 05.06.2014 cerere de ... (vezi toată discuția)
Decizie suspendare cim concediu fara salar? tina1234 tina1234 Buna seara! Pentru suspendarea unui cim in perioada 01.12.2014 - 28.02.2015 cand se transmite Revisal? Stiu ca suspendarea unui cim se transmite in Revisal in ... (vezi toată discuția)