avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Definitia balconului.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Definitia balconului.

Buna stie cineva sa imi spuna cat tine exact balconul unui apartament?
Ca sa intelegeti contextul: am un apartament situat la et 4 intr-un bl de 10 et. De pe bordura de sub balconul situat intre et 3 si 4 (exterior) s/a desprins o bucata care a lovit o persoana. Cei de la asociatie sustin ca prtea accea este a loctarilor nu este spatiu comun iar fiecare trebuie sa o reparam. Dar ei sustin ca cel de la parter face pt etajul1 si tot asa, iar eu ar trebui sa fac parte dintre et 4 si 5 nu pe cea dintre 3 si 4, insa vecina de sub mine considera invers. Nu m-a lamurit nimeni pana la urma care parte sa o repar cea de sus ori ce de jos,
s/au respectiva parte este spatiu comun si apartine de asociatie si ei ar trebui sa o repare. Mentionez ca in urma cu 5, 6 ani blocul a fost anvelopat. Oare firma respectiva nu are nici o vina ca nu a reparat bordura respectiva (nu eram propietar atunci). Concret vreau sa repar si nu sti ce , care este partea mea. daca ma puteti ajuta va rog sa imi spuneti vreo lege in care se explica cat tine balconul si daca partea exterioara este tot a propietarului sau a asociatiei. Va multumesc sper ca am fost destul de explicit.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:29, 2 Iunie 2014
In HG 1588/2007 cu normele de aplicare a Legii 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari, aveti indirect si raspunsul la intrebarea dv.:
- fatada este considerata proprietate comuna si se repara de catre asociatia de proprietari.
Iata articolul cu pricina:
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere, service, reparatii si, dupa caz, de consolidare, reabilitare, eficienta energetica, modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna, astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere: subsolul; conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, incalzire, energie electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte servicii administrative catre proprietatea comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, ... Laura Șerban Laura Șerban Buna ziua, Locuiesc la et.4/4 iar problema o reprezinta balconul, care este situat in exteriorul blocului, dedesubt fiind alte balcoane ( asa a fost ... (vezi toată discuția)
Bordura balconului cazuta pe o masina boby89 boby89 Buna ziua, as dori si eu niste lamuriri. Din balcon s-a desprins o bucata de bordura iar aceasta a cazut pe o masina. As dori sa stiu in cazul de fata cine ... (vezi toată discuția)
Asociatie de propietari marcelpopescu75 marcelpopescu75 Cine plateste schimbarea parapetilor balconului personal ,Asociatia de Propietari sau propietarul ? (vezi toată discuția)