avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... problema cu asigurare auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

problema cu asigurare auto

buna ziua
in luna octombrie a anului trecut am avut un mic accident ,cel din fata mea a pus frana brusc vazand un pieton pe partea calalta a drumului , nu intentiona sa treaca pietonul, si nici nu era trecere de pietoni in zona.l-am lovit un pic.Apoi am mers la politie si fiindca aveam nr expirate cu 3 zile mi sa luat permisul pe 90 de zile, in fine cu permisul sa rezolvat dupa 3 luni si am platit amenda administrativa.Saptamana trecuta ma suna cineva de la asigurari unde aveam asigurarea la masina ,masina fiind cu numere rosii ,am avut asigurare pe 6 luni.din cate stiu nu au voie sa faca pe 6 luni decat pe o luna.Ma sunat sa imi zica ca trebuie sa platesc reparatia celui pe care l-am lovit, ca daca nu ma dau in judecat, o factura de 350 de lei .ce trebuie sa fac? e mai bine sa platesc ?
Va rog sa ma sfatuiti.
In conditiile in care a-ti predat celuilalt sofer copia asigurarii obligatorii, repararea masinii a fost facuta in baza acestei, plata urmand a se efectua de catre societatea la care v-ati facut asigurarea obligatorie. Deci, nu platiti nimic.
si nu ma dau in judecata sa isi recupereze ei platile,facute pe reparatie?
Pietonul care nu s-a angajat intr-o traversare regulamentara poarta intreaga raspundere pt producerea accidentului rutier.
Pe cale de consecinta , nu e angajata raspunderea penala cu privire la savarsirea vreunei infractiuni .

Cat despre conducerea cu nr . expirate , aceasta infractiune angajeaza raspunderea penala a dvs , se vor efectua acte de cercetare.

Cine e vinovat de producerea accidentului ? Dvs ati putea fi, daca nu ati respectat distanta dintre vehicului din fata , avand loc aceasta coliziune.

Sau din contra , vinovat poate fi cel care a franat brusc , fara un motiv intemeiat (poate pietonul nu trebuia evitat)

RCA-ul dvs va suporta reparatia masinii avariate , daca dvs sunteti cu adevarat vinovat.

Cat despre savarsirea infractiunii de conducere cu numere expirate , recomand apelarea la un avocat , acesta va va lamuri corespunzator asupra intregii situatii de fapt , pt a nu fi indus in eroare.
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tamponare cu o masina cu numere straine. iamcristina iamcristina Buna ziua. Joi ma duceam la Bucuresti impreuna cu sotul meu si in Saftica, la o trecere de pietoni, am oprit sa acordam prioritate unei doamne. Am asteptat noi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier -victima pasager nucu26 nucu26 care sunt pasii posibili in cazul unui accident rutier in care victima este pasagerul care a beneficiat de serviciile upu,se poate repara masina cu asigurarea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier din culpa Robka Robka Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier in urmatoarele conditii: - ma deplasam pe banda 1 de mers - un sofer de pe banda 2 a schimbat brusc ... (vezi toată discuția)