buna ziua
in luna octombrie a anului trecut am avut un mic accident ,cel din fata mea a pus frana brusc vazand un pieton pe partea calalta a drumului , nu intentiona sa treaca pietonul, si nici nu era trecere de pietoni in zona.l-am lovit un pic.Apoi am mers la politie si fiindca aveam nr expirate cu 3 zile mi sa luat permisul pe 90 de zile, in fine cu permisul sa rezolvat dupa 3 luni si am platit amenda administrativa.Saptamana trecuta ma suna cineva de la asigurari unde aveam asigurarea la masina ,masina fiind cu numere rosii ,am avut asigurare pe 6 luni.din cate stiu nu au voie sa faca pe 6 luni decat pe o luna.Ma sunat sa imi zica ca trebuie sa platesc reparatia celui pe care l-am lovit, ca daca nu ma dau in judecat, o factura de 350 de lei .ce trebuie sa fac? e mai bine sa platesc ?
Va rog sa ma sfatuiti.
In conditiile in care a-ti predat celuilalt sofer copia asigurarii obligatorii, repararea masinii a fost facuta in baza acestei, plata urmand a se efectua de catre societatea la care v-ati facut asigurarea obligatorie. Deci, nu platiti nimic.
Pietonul care nu s-a angajat intr-o traversare regulamentara poarta intreaga raspundere pt producerea accidentului rutier.
Pe cale de consecinta , nu e angajata raspunderea penala cu privire la savarsirea vreunei infractiuni .
Cat despre conducerea cu nr . expirate , aceasta infractiune angajeaza raspunderea penala a dvs , se vor efectua acte de cercetare.
Cine e vinovat de producerea accidentului ? Dvs ati putea fi, daca nu ati respectat distanta dintre vehicului din fata , avand loc aceasta coliziune.
Sau din contra , vinovat poate fi cel care a franat brusc , fara un motiv intemeiat (poate pietonul nu trebuia evitat)
RCA-ul dvs va suporta reparatia masinii avariate , daca dvs sunteti cu adevarat vinovat.
Cat despre savarsirea infractiunii de conducere cu numere expirate , recomand apelarea la un avocat , acesta va va lamuri corespunzator asupra intregii situatii de fapt , pt a nu fi indus in eroare.