avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier din culpa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier din culpa

Buna ziua,
Am fost implicat intr-un accident rutier in urmatoarele conditii:
- ma deplasam pe banda 1 de mers
- un sofer de pe banda 2 a schimbat brusc directia de mers fara sa se asigure, intrand in fata mea (pe banda 1)
- pentru a evita impactul cu masina mentionata, am franat, am tras dreapta de volan si am lovit un stalp de semafor (masina mea este grav avariata)
- soferul care, dupa parerea mea, a provocat accidentul a plecat de la fata locului
- am datele unui martor ocular, participant la trafic, precum si numarul de inamtriculare al celui care a provocat accidentul

Intrebarea mea este: ce sanse am sa-mi repar masina pe RCA-ul celui vinovat de producerea accidentului, din moment ce nu a existat contact intre cele doua masini?
Cel mai recent răspuns: este , utilizator 11:52, 5 Iulie 2014
Cel mai "indicat" in astfel de cazuri este sa franati fara sa schimbati brusc directia de mers si daca il loveati si aveati martori atunci era el vinovat 100%. Daca in locul stalpului era un pieton? Dupa parerea mea cel pe care il indicati a fi vinovat nu are cum sa fie tras la raspundere fara probe concludente(filmare) cu atat mai putin Rca-ul lui nu va va despagubi pentru ca nu a fost atingere. Si el poate aduce martori ca afost in alta parte la ora respectiva sau ca se deplasa regulamentar. Slava Domnului ca nu ati dat peste cineva si ca ati scapat nevatamat caci fierul se repara(pe banii cui,ramane de vazut)
Drumuri bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie pv - vinovat legal? cu moralitatea cum ramane? bibamania1981 bibamania1981 Buna ziua, Am nevoie rapid de un sfat referitor la urmatoarea situatie. Conduceam pe A1, banda II, cu viteza legala. Din spate mi-a facut semnale luminoase ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna auto - accident cu pieton -trecere neregulamentara neamtuandrei neamtuandrei Buna ziua, Acum cateva zile am fost implicat intr-un accident rutier cu un pieton care traversa neregulamentar o strada care are 2 benzi pe sensul de mers, ... (vezi toată discuția)
A procedat corect politia? simina carmen simina carmen Fiul meu a patit un accident si credem ca a fost nedreptatit, din aceasta cauza va rog sa-mi spuneti parerea d-voastra. Sa relatez faptele: circula in ... (vezi toată discuția)