avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Realizarea de venituri in perioada concediului pentru ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Realizarea de venituri in perioada concediului pentru cresterea copilului

intru la indemnizatia pentru cresterea copilului meu pentru un an de zile. va rog sa imi ziceti daca pot sa lucrez in perioada asta in strainitate(in EU)

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:16, 2 Iunie 2014
categoric nu. altfel nu mai beneficiati. indemniztatia de credterea a coplilului este un ajutor pe care statul il da pentru ca nu puteti munci in acesta perioada daca puteti nu mai justificati
OUG 111/2010 prevede:
art.16 alin.2 :
Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
.....
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...

In speta, realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in perioada CCC va duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.
chair daca lucrez in strainitate?
Chiar daca lucrati in strainatate . Legea nu face distinctie cu privire la locul unde veti realiza aceste venituri.
Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 12
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:

a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;

b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;

c) locuieste in Romania impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil Annarina Annarina Am lucrat cu contract de munca si acum sunt in concediu de cresterea copilului. Am fost invitata la prieteni in strainatate si mi s-a oferit ceva de lucru ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului Nicu23 Nicu23 Buna ziua As dori sa aflu daca este posibil ca prietena mea, fiind cetatean strain(ucraina) sa primeasca indemnizatia de crestere a copilului...e insarcinata ... (vezi toată discuția)
Concediu cresterea copilului -contract de munca in strainatate MARIUSRADUCU MARIUSRADUCU Buna ziua ,in momentul de fata sint in concediu pentru cresterea copilului pana la doi ani.Mi s-a propus un loc de munca [legal] in Anglia ,ce impact ar avea ... (vezi toată discuția)