avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Am lucrat cu contract de munca si acum sunt in concediu de cresterea copilului. Am fost invitata la prieteni in strainatate si mi s-a oferit ceva de lucru pentru cateva luni. Problema mea este ca acesti angajatori vor sa-mi faca acte ca lucrez la ei. Vreau sa stiu daca imi influenteaza acest lucru la indemnizatia pe care o primesc pt. cresterea copilului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:18, 21 Septembrie 2014
1. Art.12 din OUG 111/2010 :
(1)Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.

2. Art.16 din OUG 111/2010
.......
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
.....
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
.....
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...

3. Asadar, daca veti realiza venituri supuse impozitului in perioada de CCC , acest lucru va duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizarea de venituri in perioada concediului pentru cresterea copilului ppppaaaa ppppaaaa intru la indemnizatia pentru cresterea copilului meu pentru un an de zile. va rog sa imi ziceti daca pot sa lucrez in perioada asta in strainitate(in EU) va ... (vezi toată discuția)
Paternitate si munca in strainatate elizal elizal In situatia in care sotul meu se afla in concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani , poate lucra legal in afara granitelor tarii ? (vezi toată discuția)
Maternitatea in uk Baraian_Teofil_Pavel Baraian_Teofil_Pavel buna seara! sunt in CCC din 19 oct 2016...de cateva zile am venit in uk si as vrea sa ma angajez! intrebare mea este... mai beneficiez de CCC sau de alocatia ... (vezi toată discuția)