Am lucrat cu contract de munca si acum sunt in concediu de cresterea copilului. Am fost invitata la prieteni in strainatate si mi s-a oferit ceva de lucru pentru cateva luni. Problema mea este ca acesti angajatori vor sa-mi faca acte ca lucrez la ei. Vreau sa stiu daca imi influenteaza acest lucru la indemnizatia pe care o primesc pt. cresterea copilului. Va multumesc.
1. Art.12 din OUG 111/2010 :
(1)Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României; c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
2. Art.16 din OUG 111/2010
.......
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
.....
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
.....
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...
3. Asadar, daca veti realiza venituri supuse impozitului in perioada de CCC , acest lucru va duce la suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.