avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident auto, refuz RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident auto, refuz RCA

cum imi repar masina daca vinovatul a scris in procesul verbal ca nu este de acord sa ma despagubesca prin rca
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 09:07, 9 Iunie 2014
din pacate, o puteti rezolva numai pe cale judecatoreasca, prin actiune civila, cu expertiza si plata daunelor catre dvs
Daca politia a stabilit ca vinovat este cealalta persoana si aveti o copie a politei RCA a vonovatului, puteti deschide dosar de dauna.
Incercati sa il contactati din nou si, daca nu a contestat procesul verbal emis de politie, sa vina sa semneze actele la asiguatorul sau.
In cazul a contestat actul, a castigat, atunci nu puteti beneficia de despagubire.
daca nu a castigat, va prezentati al asigurator si acesta va plati fara sa mai fie nevoie de acceptul acestuia.

acum, vedeti unde va incadrati din cele trei situatii prezentate.
Avokitten a scris:

din pacate, o puteti rezolva numai pe cale judecatoreasca, prin actiune civila, cu expertiza si plata daunelor catre dvs


Cu tot respectul , s-a schimbat legislatia . Acum nu conteaza ce scrie vinovatul in PV vis-a-vis de dorinta de a despagubi sau nu pagubitul. Daca Politia constata vinovatia singura cale de atac este contestarea in termenul legal al PV-ului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier usor. vinovatul depune contestatie corbejy corbejy Buna ziua, Am urmatoarea speta in care va solicit expertiza. In luna ianuarie s-a petrecut un accident rutier usor, fara victime, in urma caruia s-a ... (vezi toată discuția)
Refuz de polita rca faranumeeu faranumeeu Buna. Am avut un accidert rutier(am fost lovit din spate) soferul si-a recunoscut vina, am fost si la politie si s_s intocmit pv dar refuza sa_mi dea polita ... (vezi toată discuția)
Accident auto - proprietarul nu este de acord cu despagubirea. ContSters196490 ContSters196490 Buna ziua Fiind implicat intr-un accident auto ca parte pagubita am completat constatul amiabil cu soferul vinovat (acesta recunoscandu-si ... (vezi toată discuția)