avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident auto.Noul CPP privind 14 zile de ingrijiri ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident auto.Noul CPP privind 14 zile de ingrijiri medicale.

Buna seara,
In 2010 am intredeschis usa masinii, parcata fiind regulamentar, pe langa masina trecea un nene pe bicicleta.a pretins atunci ca l-am lovit cu usa si a cazut.desi a venit echipaj de politie si au facut proces verbal asupra masinii, au constatat atunci lipsa vreunui punct de impact, dupa audieri la politie si procuratura s-a dispus trimiterea dosarui in judecata.asta desi in dosar "victima" are declaratie data in care specifica ca bause si nu-si mai aminteste exact daca s-a lovit sau nu de portiera masinii.dosarul se judeca acum, nu am avocat, a fost in camera preliminara, a iesit cu decizia de nou termen de judecata confirm vechiului cp ptr vatamare din culpa, desi "victima" are 14 zile de ingrijiri medicale ptr fisura arc costal.stiu ca vrea bani, si-a exprimat dorinta clar.nu inteleg de ce nu se aplica noul cod penal, eu aveam 0% alcoolemie, are doar 14 zile de ingrijiri..si mai rau , in realitate eu nu i-am facut nimic! Ce ar trebuie sa fac? Ma poate ajuta cineva? Sunt 4 ani de audieri la politie, procuratura, proces..prr nimic !!!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 17:28, 9 Iunie 2014
Daca in CML nu apare una din urmatoarele consecinte: o infirmitate; leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;un prejudiciu estetic grav şi permanent;avortul;punerea în primejdie a vieţii persoanei, si eu din descrierea dvs nu cred sa apara, se va schimba incadrarea conf. NCP si o sa fiti achitata.
Daca o sa vrea despagubiri trebuie sa mearga in instanta civila.

ART. 5 c.p.
Aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea definitivă a cauzei
(1) În cazul în care de la săvârşirea infracţiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplică legea mai favorabilă.
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi actelor normative ori prevederilor din acestea declarate neconstituţionale, precum şi ordonanţelor de urgenţă aprobate de Parlament cu modificări sau completări ori respinse, dacă în timpul când acestea s-au aflat în vigoare au cuprins dispoziţii penale mai favorabile.
Sesizati instanta civila.

Nu poate fi angajata raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.


ART. 196
Vătămarea corporală din culpă
(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.
(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1) - (3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.
(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.
(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
ART. 194
Vătămarea corporală
(1) Fapta prevăzută în art. 193, care a cauzat vreuna dintre următoarele consecinţe:
a) o infirmitate;
b) leziuni traumatice sau afectarea sănătăţii unei persoane, care au necesitat, pentru vindecare, mai mult de 90 de zile de îngrijiri medicale;
c) un prejudiciu estetic grav şi permanent;
d) avortul;
e) punerea în primejdie a vieţii persoanei,
se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Când fapta a fost săvârşită în scopul producerii uneia dintre consecinţele prevăzute în alin. (1) lit. a), lit. b) şi lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani.
(3) Tentativa la infracţiunea prevăzută în alin. (2) se pedepseşte.
ART. 195
Lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte
Dacă vreuna dintre faptele prevăzute în art. 193 şi art. 194 a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 6 la 1
2 ani.
Va multumesc mult pentru lamuriri.nu are produsa infirmitate, are doar 14 zile de ingrijiri medicale..nimic mai mult.am inteles ca in sedinta de joi va trebui sa cer eu doamnei judecator aplicarea ncpp.domnul va merge pe civil cu siguranta avand in vedere ca-mi cere in mod explicit bani ptr a renunta la proces.
Ca la romani ...
Respectivul a avut avocat ? Sau excesul de zel al politiei ???
Reclamati si pe acestia ca va santajeaza prin acea victima .
Sa renunte ei la pretentia banilor.
Termenul a trecut, nu s-a aplicat noul cod, s-a amanat la cererea avocatului "victimei" , se pare ca firma ptr care lucram in acea perioada nu aaigurase masina, asa ca s-a cerut introducerea fondului de protectie a victimelor strazii..atat.. Nicio vorba despre ncpp.. Sau despre inchiderea dosarului.ce ar trebui sa fac? Ma poate sfatui cineva? Are cineva idee de ce dosarul merge inainte ca si cum nu exista o noua lege????

Alte discuții în legătură

Accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme CristiHD CristiHD Sunt vinovat intr-un asfel de accident rutier neacordare de prioritate cu 3 victme Circumstante: - am intrat intr-o alta masina fara sa ma asigur - sunt 3 ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere, cat timp are dispozitie victima unui accident alexandru_cc2 alexandru_cc2 cat timp are la dispozitie victima unui accident de circulatie pe trecerea de pietoni sa depuna plangere penala impotriva autorului? (vezi toată discuția)
Accident rutier jericho33 jericho33 buna ziua. acum 6 luni am avut un accident rutier soldat cu victime.am evitat o masina intrand pe contrasens de unde am fost lovit de alta masina. o victima a ... (vezi toată discuția)