avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii intracomunitare fara ROI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii intracomunitare fara ROI

Buna ziua,
Societatea a efectuat o achizitie intracomunitara in data de 20 mai fara a fii inregistrat in ROI. Inregistrarea in ROI am facut cu data de 29 mai. Factura este cu TVA si nu se mai poate anula. Intrebarea mea este cum se fac inregistrarile in contabilitate si in decont. In valoarea bunului intra si tva. In decont la ce coloana trec achizitia?#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters285233 , utilizator 12:45, 4 Iunie 2014
Nu deduceti tva ul( val marfii = val totala inclusiv tva ul).
Daca fact este sub 34.000 de lei nu este nici o problema. Cand depasiti pragul trebuie sa va inreg in ROI.
In decont o considerati ca o ach interna de la un neplatitor.
Este sub valoarea de 34.000 lei. Am inregistrat valoarea totala a facturii( inclusiv tva) pe contul utilajul achizitionat. in decont voi trece la linia 26. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie activ de la o firma din ue- firma din ro nu este platitoare de tva ga-ga ga-ga buna ! va rog sa ma lamuriti in cazul unei firme cu o cifra de afaceri pana la 35000 de eur si care nu este inregistrata ca si platitoare de tva, cum se ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara nicoletabis nicoletabis Administratorul societatii este in Olanda pentru a achizitiona un utilaj, nu s-a inregistrat in ROI inainte de a efectua achizitia( firma este platitoare de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cod de tva special doar pentru operatiuni intracomunitare Voltron Voltron Intrebarea mea este legata de Registrul Operatorilor Intracomunitari (ROI) cel care ține evidența persoanelor impozabile și persoanelor juridice ... (vezi toată discuția)