avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Necesitatea preavizului la schimbarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Necesitatea preavizului la schimbarea locului de munca

Buna ziua,

Am si eu o nelamurire m-am angajat cu contract pe perioada nedeterminata (dar mi-a spus ca potrivit codului muncii 90 de zile se considera perioada de proba ) si intre timp am fost sunat pt alt job, la alta firma unde am si acceptat .
Intrebarea mea este imi pot da demisia de la actualul loc de munca dupa doar 3 saptramani fara sa patesc ceva? Sau trebuie sa imi bag preaviz de 15 zile?
Nu cunosc f bine codul muncii si vreau sa stiu la ce sa ma astept.Repet la actualul loc de munca am doar 3 saptamani .

Va multumesc si astept cu mare interes un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:01, 3 Iunie 2014
in perioada de proba contractul poate inceta printr-o simpla notificare.
Potrivit art.31 alin.3 C.mun., pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba IlieBC IlieBC Buna ziua, Zilele acestea am fost intrebat de clauzele incetarii contractului de munca. Persoana respectiva se afla in perioada de proba (90 de zile, din ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba crisu_10 crisu_10 buna ziua.sunt angajat de 1 luna si putin la un magazin non stop.am solicitat demisia si vreau sa stiu daca e obligatoriu sa respect preavizul?mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de proba cristinna096 cristinna096 Buna! Vreau sa plec de la actualul loc de munca si seful m a amenintat ca ne vedem in instanta daca plec. Tin sa anunt cum ca in contract scrie ca perioada de ... (vezi toată discuția)