avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemizatie de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemizatie de somaj

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca cineva a introdus dosarul de somaj la 02.04.2014, iar incepand cu 27.05.2014 are un contract pe perioada deterinata de 2 luni respectiv pana la 27.07.2014, iar somajul este pe 6 luni, iar lucrand doar 2 luni in acest interval ce se poate intampla si cum trebuie procedat legal. Ma gandesc ca acest contract de 2 luni la mijlocul perioadei trebuie intrerupt somajul si intrebarea este daca se mai poate continua in situatia in care nu se mai prelungeste contractul, fiind unul sezonier. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:45, 3 Iunie 2014
Daca in timp ce beneficiati de indemnizatie de somaj incheiati un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata de cel mult 12 luni se suspenda plata indemnizatiei de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM, si veti beneficia de indemnizatie de somaj pana expira cele 6 luni in care puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cornelia36 cornelia36 Buna ziua! Se poate relua indemnizatia de somaj dupa expirarea perioadei de proba dintr-un contract de munca cu perioada nedeterminata?Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)
Somer angajat pe perioada determinata dobrasebastian dobrasebastian Buna ziua! Am beneficiat de somaj timp de 6 luni dupa care am fost angajat cu contract pe perioada determinata de 3 luni,pe 15 septembrie2013 contractul expira ... (vezi toată discuția)
Somaj vasilicaburnaz vasilicaburnaz va rog cu respect sa ma lamuriti in urmatoarea problema: eram in somaj in momentul in care am gasit de lucru la o societate cu contract pe perioada ... (vezi toată discuția)