avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... alternative pt. cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

alternative pt. cartea de munca

Am fost pana de curand angajata cu carte de munca la o editura, care si-a incheiat activitatea. Colaborez, in continuare, cu alte edituri, in calitate de traducator, pe baza unor contracte de colaborare, veniturile obtinute astfel regasindu-se in declaratia anuala depusa la Adm. Financiara.
In conditiile in care nu mai sunt angajat cu C.M., ce posibilitati exista pt. a-mi achita contributiile la stat (aferente pensiei, asigurarilor sociale etc.). Nu sunt PFA.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:13, 7 Mai 2009
Mergeti la fiecare institutie in parte si incheiati in nume personal contracte cu fiecare si platiti-va direct d-voastra taxele.
Cu carnetul de munca si cu actul de identitate mergeti la Casa de Pensii, la Casa de Asigurari de Sanatate si la AJOFM (daca doriti) si incheiati contracte de asigurare sociala. Suma contractata o stabiliti dvs. Succes!
Va multumesc foarte mult.
Sa inteleg ca luarea in evidenta la AJOFM este optionala?
Pentru incheierea contractelor respective banuiesc ca trebuie sa ma adresez oficiilor de sector ale Casei de Pensii si ale Casei de Asigurari de Sanatate si ca suma o stabilesc in functie de veniturile anuale estimate.
Multumesc, inca o data, pentru orice indrumare.
Optionale sunt toate.
Daca incheiati contract de asigurari cu:
- CJPAS, beneficiati de stagiu de cotizare pentru pensie;
- CJASS, beneficiati de asistenta medicala gratuita;
- AJOFM, beneficiati de indemnizatie de somaj (daca este cazul).
Formalitatile de incheiere a contractelor nu sunt dificile si se desfasoara repede.
Succes!
Multumesc pt. toate lamuririle. Imi sunt de mare folos!

Alte discuții în legătură

Pfa contributie somaj radlid radlid Sunt PFA, cu plata contributiilor ( impozit, CAS, CASS) la zi, inclusiv pentru luna septambrie, conform Deciziei de impunere 260, pentru anul 2013. Vreau sa ... (vezi toată discuția)
Consultatie in ceea ce priveste depunerea cartii de munca catanet catanet Consultatie..! Dragii mei cei priceputi in ale legilor ,mai am o problema( nu ca pe celelalte le-am rezolvat),unde imi depun cartea de munca astfel incat sa ... (vezi toată discuția)
Plata retroactiva contributii sociale MANFLORY MANFLORY Buna seara ma numesc Flori si as avea si eu o intrebare .in ultimi 20 de ani am o vechime de aproximativ 10 ani cu intreruperi intre luni,ani as putea sa ... (vezi toată discuția)