avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... plata retroactiva contributii sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

plata retroactiva contributii sociale

Buna seara ma numesc Flori si as avea si eu o intrebare .in ultimi 20 de ani am o vechime de aproximativ 10 ani cu intreruperi intre luni,ani as putea sa platesc din urma darile la stat??? cass somas etc???
:justcuz::
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Martie 2016
MANFLORY, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 15 Martie 2016
Plata retroactiva la a contributiei asigurarilor sociale nu este posibila. Contractul de asigurare socială se încheie în formă scrisă cu Casa Teritorială de Pensii şi produce efecte de la data înregistrării acestuia la casa teritorială de pensii.

La somaj, persoanele fizice pot incheia contract de asigurare pentru somaj cu agenţia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza teritoriala isi au domiciliul, daca au cel putin varsta de 18 ani si sunt asigurate in sistemul public de pensii si in sistemul asigurarilor sociale de sanatate.
Astfel, daca la pensie nu se poate incheia retroactiv contract de asigurare , consider ca nici cu AJOFM-ul nu se poate incheia.

Totusi pentru a primi un raspuns cat mai concludent adresati-va:
CNPP - Casa Nationala de Pensii Publice
[ link extern ]

Agentiei Nationale pentru Ocupare a Fortei de Munca

Email de contact: anofm@anofm.ro

Casei Nationale de Asigurari de Sanatate
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asigurare pentru somaj, ca pfa kirakiralina kirakiralina Sunt PFA si sunt impozitata pe norma de venit, care este mai mica decat 938 lei/luna.In Codul Fiscal zice ca daca realizezi venituri sub aceasta suma NU ESTI ... (vezi toată discuția)
Contributii la stat pentru pensie, sanatate si somaj florin40 florin40 Buna ziua,am si eu o intrebare.Am incheiat un contract cu casa de pensi in 2015 si vreau sa stiu daca prin acest contract sant asigurat si la casa de sanatate ... (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj perianumarieta perianumarieta buna seara,fiul meu a avut un contract de munca incepand cu 17 martie 2015 pana pe 2 ianuarie 2016 cu o companie maritima din Cipru,i s-a latit contributia la ... (vezi toată discuția)