avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ajutor de somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ajutor de somaj

buna seara,fiul meu a avut un contract de munca incepand cu 17 martie 2015 pana pe 2 ianuarie 2016 cu o companie maritima din Cipru,i s-a latit contributia la Casa de pensii in Romania,a lucrat pe vas de croaziera ,pe fluvii,desi contractul era pana in ianuarie,a muncit pana pe 15 noembrie,deci practic a muncit cat tine sezonul turistic,din martie pana in noembrie,as vrea sa stiu daca are drept la ajutor de somaj.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: perianumarieta , utilizator 11:31, 24 Ianuarie 2016
Conditia pentru a avea dreptul de a beneficia de ajutor de somaj in Cipru este ca persoana sa fie asigurata pentru cel putin 26 de saptamani si sa fi platit, pana la data de intrare in somaj, contributiile la asigurari sociale.

Pentru Cipru puteti contacta
Departamentul pentru Asigurari Sociale
7 Byron Avenue, 1465 Nicosia
Telefon: +357 22 401 600
Web site: [ link extern ]
multumesc pt raspuns!agentia pt care a lucrat fiul meu a platit in Romania cotizatia pt pensie,sau cum se cheama,el inainte de a pleca,a fost la Casa de pensii in Bucuresti si s -a inregistrat ,a declarat ca va lucra pt aceasta firma,scimba cumva situatia?Va multumesc!O zi buna!
Nu are nicio legatura somajul cu Casa de Pensii.
nu este casa nationala de pensii si asigurari sociale care plateste ajutorul de somaj?
CNPP nu are atributii in acest sens, ci ANOFM - Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă - care aplică politicile şi strategiile privind ocuparea forţei de muncă şi formarea profesională a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, elaborate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice.

Alte discuții în legătură

Legislatie somaj cipru si luxemburg piticaalina piticaalina buna ziua,in perioada iulie 2011-ianuarie 2012 si martie 2012 -ianuarie 2013 am lucrat pe vas de croaziera cu contract pe luxemburg si ulterior pe cipru,as ... (vezi toată discuția)
Cotizanti la case de pensii si asigurari sociale in strainatate perianumarieta perianumarieta Buna ziua,cum as putea sa aflu daca compania pt care a lucrat fiul meu a platit cotizatia pt pensie in Cipru ?puteti sa mi dati o adresa unde sa trm e mail sau ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor la (pentru) pensie florianpop florianpop In perioada 01-mai-2001/26-ian-2002 , am fost somer. doresc sa stiu daca am beneficiat de plata CAS...........(legea 76/2002). Va multumesc. Florian P. (vezi toată discuția)