avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legislatie somaj Cipru si Luxemburg
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legislatie somaj Cipru si Luxemburg

buna ziua,in perioada iulie 2011-ianuarie 2012 si martie 2012 -ianuarie 2013 am lucrat pe vas de croaziera cu contract pe luxemburg si ulterior pe cipru,as dori sa stiu daca se poate lua retroactiv somaj pe perioada dintre contracte in baza formuarului E301 si care sunt pasii?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:09, 10 Iunie 2015
Nu cred ca se pot obtine retroactiv indemnizatiile de somaj aferente acelor perioade.

1. Pentru Cipru puteti contacta
Departamentul pentru Asigurari Sociale
7 Byron Avenue, 1465 Nicosia
Telefon: +357 22 401 600
Web site: [ link extern ]

2. Pentru Luxemburg

Cererea trebuia să fie făcută după înscrierea definitivă ca solicitant de loc de muncă şi în termen de 15 zile de la încetarea raporturilor de muncă, la „Serviciul de prestaţii de şomaj complet” al agenţiei ADEM- Administraţia de Ocupare a forţei de muncă(ADEM) - competente.

De asemenea, puteti sa contactati Administraţia forţei de muncă) (ADEM) 10 rue Bender - L-1229 Luxembourg
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj perianumarieta perianumarieta buna seara,fiul meu a avut un contract de munca incepand cu 17 martie 2015 pana pe 2 ianuarie 2016 cu o companie maritima din Cipru,i s-a latit contributia la ... (vezi toată discuția)
Cotizanti la case de pensii si asigurari sociale in strainatate perianumarieta perianumarieta Buna ziua,cum as putea sa aflu daca compania pt care a lucrat fiul meu a platit cotizatia pt pensie in Cipru ?puteti sa mi dati o adresa unde sa trm e mail sau ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa munca in strainatate gabriela1989 gabriela1989 Am o intrebare la care nu gasesc raspuns in legatura cu somajul . Am sa incep cu detalierea povestii si dupa cu intrebarile. Am inceput un cotract sezonier ... (vezi toată discuția)