avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Salarii asimilate, contract de mandat
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Salarii asimilate, contract de mandat

Am dori sa stim ce obligatii trebuie platite la salarii,pentru pensionarii cu contract de mandat,alesi in adunarea generala.Dupa imformatile primite de conducerea asociatiei am dori sa reglementam definitiv aceasta problema si anume:i
- impozit16%
- CASS 5.5% si 5.2%
- accidente de munca si boli profesionale intre 0.15%-0.85%
Nu se plateste CAS,somaj.fond de garantare 0.25%,contrib.pt.concedii si indemnizatii 0.85%.Va rugam sa confirmati sau sa ne corectati in aceasta problema.Avem raspuns de la Ministerul Muncii faptul ca cei care au fost alesi in Adunarea generala pot fi angajati cu contract de mandat pe perioada mandatului.Asteptam raspunsul dvs.Va multumim
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:22, 5 Iunie 2014
E in regula contract de mandat daca au fost alesi pentru functii specifice organelor de conducere si control, ex. membri in consiliul director, cenzor.... Daca insa au functii de executie, care prin natura lor presupun in principal fapte materiale si nu incheierea/emiterea de acte juridice, nu se poate cu contract de mandat.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contributii se platesc la asociatiile de locatari cu conventii civile liliana-gina liliana-gina Buna ziua. Doresc si eu un ajutor daca se poate,avem 4 conventii civile .dintre care unul este cenzorul care are cm in alta parte ,presedintele este pensionar ... (vezi toată discuția)
Ce contributii bugetare se achita de catrea colaboratorii angajati cu conventie vivila la asociatiile de proprietari fratila mihaela fratila mihaela presedinte comite cu contract de mandat, activ sau pensionar administrator ,pensionar ingrijitor pensionar (vezi toată discuția)
Contributi angajator ContSters126873 ContSters126873 ce contributii plateste un angajator( administrator) daca nu are contract de munca intr-o sc ? dar are un angajat care se platesc contributiile aferente ... (vezi toată discuția)