avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune materiale si morale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune materiale si morale

la o vatamare corporala cu 11-12 zile de ingrijiri medicale , cam in ce cuantum sunt daunele morale si materiale?
E vorba de lovirea sau alte violente art.193 alin.2 c.p., daunele materiale reprezinta cheltuielile care au intervenit cu ocazia acestui incident pana la vindecare, dovedite cu acte.
Cuantifcarea prejudiciului moral nu este supus unor criterii legale de determinarea acesta se stabileste prin apreciere, ca urmare a consecintelor negative suferite de cei în cauza în plan fizic si psihic, importana valorilor lezate si în masura în care au fost lezate aceste valori, intensitatea perceptiei consecinelor vatamarii, masura în care le-a fost afectata situatia familiala, profesionala si sociala.
Daunele morale si materiale trebuie cerute si dovedite.

Daunele materiale vizeaza sumele de bani investite la tratarea persoanei vatamate, in sensul indepartarii prejudiciului cauzat.

Daunele morale sunt apreciate in raport de imprejurarile in care fapta a fost savarsita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier sfinxz sfinxz am fost implicat in accident in care persoana cealalta a fost vinovata...in urma accidentului am 10 zile de la medicul legist...pot obtine daune morale, daca ... (vezi toată discuția)
Nup si daunele penale ContSters116875 ContSters116875 Unei persoane i se da NUP pentru lovire si alte amenintari in urma unei cercetari penale, dorind acum despagubiri pentru calomnie. Cum se procedeaza? Ce ... (vezi toată discuția)
Daune morale OneQuestion OneQuestion Buna ziua, In urma unei altercatii si in urma unei loviri usoare, a rezultat un certificat medico-legal cu 1-2 zile de spitalizare. La acestea, exista ... (vezi toată discuția)