avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Amanare depunere obiectiuni primul termen
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Amanare depunere obiectiuni primul termen

Buna dimineata,
Cam de dimineata dar, cu scuzele de rigoare:
1.Se poate cere o amanare pentru depunerea obiectiunilor la un raport de expertiza tehnica judiciara? Nu am stiut ca aceste obiectiuni trebuiesc depuse neaparat la primul termen si nu am avut timp sa studiez bine raportul. Mi-am dat seama ca trebuie sa apelez la un expert-asistent.
2. Avocata mea a depus o serie de obiectiuni inainte de a le vizualiza si eu. Am facut cateva completari semnate de mine, termenul de judecata este astazi. Completarile sunt valabile?
Cel mai recent răspuns: Radu1955 , utilizator 18:38, 4 Iunie 2014
Nu exista temei legal pentru o astfel de amanare; mai ales ca aveti si un avocat angajat!
A procedat bine, formuland obiectiunile in termen.

Nici temei juridic pentru completare de obiectiuni nu exista!
Dar avocata nu a observat niste erori in Raportul de expertiza. Eu am studiat si le-am observat aseara. Astazi este termenul, de ce ar fi tarziu? Ce ar putea fi un temei legal?
Fiind depuse deja obiectiuni la raportul de expertiza nu mai puteti depune inca o serie de obiectiuni. Observatiile pe care le aveti si eventual si altele viitoare pastrati-le pentru justificarea solicitarii efectuarii unei noi expertize, daca va fi cazul.
Pentru a apela la un expert asistent/ consilier/ parte, in conditiile OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, trebuie sa solicitati pentru acest lucru, aprobarea instantei de judecata. In faza in care va aflati, puteti cere expert parte, numai daca expertul nu va raspunde motivat la observatiile deja facute la raportul de expertiza si instanta de judecata va aproba o contraexpertiza.
Va Multumesc, asa voi proceda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni ref la expertiza ,evaluare ili1 ili1 Buna,, sunt parat in dosar civil ,reclamantul si paratul sau intalnit cu expertul desemnat.Raport depus ,reclamantul inainteaza obiectiuni ,judecatorul accepta ... (vezi toată discuția)
Decontul de cheltuieli pentru expertiza se considera anexa la raport? clau1858 clau1858 Buna ziua Am un dosar de granituire in care instanta a dispus in urma cu 7 luni efectuarea unui raport de contraexpertiza si in urma cu 2-3 luni expertii ... (vezi toată discuția)
Efectuarea unei alte expertize dupa contraexpertiza adi8165 adi8165 Buna ziua Am un dosar de granituire in care s-au efectuat 2 rapoarte de expertiza topografica, raportul de expertiza initial si cel de contraexpertiza ... (vezi toată discuția)