Buna ziua
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema.
Am fost concediata in baza art.65(1) din codul muncii. Deoarece am considerat ca am fost concediata abuziv am dat firma in judecata pentru contestarea deciziei de concediere. In cererea de chemare in judecata am cerut printre altele sa -mi da salariile si celelalte drepturi care mi se cuveneau daca as fi fost in continuare salariatul lor de la data desfacerii contractului individual si pana la reintegrarea mea in munca in firma in care am lucrat.
Am fost concediata in luna februarie 2014, iar procesul primul termen este in septembrie 2014.
Intre timp s-a ivit oportunitatea de a-mi gasi un loc de munca.
Vreau sa stiu daca eu ma angajez la un nou loc de munca, firma care m-a concediat are obligatia sa-mi plateasca salariul pana se termina procesul respectiv pana se da sentinta favorabila mie si trebuie sa ma angajeze sau pana sunt angajata indiferent de locul de munca
Cu stima
Luiza Ilie
Nu are nicio legatura angajarea dvs cu acel litigiu promovat.
Fostul angajator , in caz de pierdere a litigiului, va fi obligat sa va plateasca drepturile salariale restante conform hotararii pronuntate de catre instanta.
De asemenea, el va fi obligat - daca ati solicitat - sa va reintegreze in functia detinuta anterior concedierii.
Conform art.35 C.mun. : Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (alin.1).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.(alin.2).
Reangajare
eliza100
Buna seara
Am urmatoarea situatie
In 2014 am fost concediata .Am dat firma in judecata si am castigat la fond. Firma a declarat apel si urmeaza sa se judece ... (vezi toată discuția)