avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba

Buna ziua,

Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB.
Astfel, de curand, instanta a anulat decizia de concediere si a dispus "repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii decizie de concediere, anulată, prin reintegrarea în postul şi funcţia anterior deţinută concedierii şi obligare intimatei la plata unei despăgubiri egale cu drepturile salariale majorate indexate, reactualizate şi cu celelalte drepturi de carea ar fi beneficiat salariatul începând cu data desfacerii contractului de muncă şi până la reintegrarea efectivă".

Intre timp, m-am angajat si am un loc de munca la care nu as vrea sa renunt.

Ce implica exact aceasta "reintegrare"?

Trebuie sa demisionez de la actualul loc de munca sau ma pot prezenta la fostul angajator pentru "reintegrare" (pentru a mi se anula decizia de concediere din cartea de munca si a mi se calcula despagubirile complete) si apoi sa-mi dau demisia in aceeasi zi?

E necesar sa anunt actualul angajator de situatie?

Cum considerati ca trebuie sa procedez?


P.S. Am postat un subiect nou pentru ca nu am intalnit inca o astfel de situatie explicata pe forum.
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
onelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: onelu , utilizator 08:06, 14 Iulie 2009
pai, daca instanta a dat, inseamna ca ati cerut reintegrare. va duceti frumos cu hotararea la vechiul angajator si solicitati reintegrarea si incetarea cim prin acordul partilor. daca nu e de acord, reintegrare+ demisie.
Da, am cerut reintegrarea, bineinteles dupa ce m-am consultat cu avocatul, fiind informata ca acest tip de proces dureaza putin.

Din pacate, a durat mai bine de 1 an, iar sefa completului de judecata chiar a afirmat intr-una dintre sedinte ca are cazuri pe rol care dureaza de peste 2 ani...

Este logic ca trebuia sa-mi caut un loc de munca in tot acest timp.

Asa cum am scris, ma intereseaza sa aflu ce implica exact aceasta "reintegrare" in conditile descrise mai sus.

1. Actualul loc de munca il pastrati. Puteti avea mai multe job-uri in acelasi timp.
2. Prin actiunea in instanta, dvs. ati cerut numai reintegrarea? Nu ati mai cerut si plata unor drepturi banesti neachitate?
3. Daca vreti sa va reintegrati le fostul angajator o puteti face in baza hotararii judecatoresti dar nu se stie daca a doua zi nu veti fi concediat prin desfiintarea postului.
4. Daca e bine la noul loc de munca, ramaneti acolo!
5. Fostului angajator ii cereti sa va achite toate datoriile care le are la dvs. fara sa va reangajeze.
Cum am mentionat, instanta a anulat decizia de concediere si a dispus "repunerea părţilor în situaţia anterioară emiterii decizie de concediere, anulată, prin reintegrarea în postul şi funcţia anterior deţinută concedierii şi obligare intimatei la plata unei despăgubiri egale cu drepturile salariale majorate indexate, reactualizate şi cu celelalte drepturi de carea ar fi beneficiat salariatul începând cu data desfacerii contractului de muncă şi până la reintegrarea efectivă".

Eu vreau ca fostul angajator sa-mi anuleze decizia de concediere in cartea de munca si sa-mi calculeze despagubirile complete. Conform instantei, despagubirile datorate sunt "începând cu data desfacerii contractului de muncă şi până la reintegrarea efectivă", deci - ma gandesc eu - trebuie sa fiu reintegrat la fostul angajator...

As vrea sa procedez corect, astfel incat fostul angajator (companie mare cu management strain care-si trateaza angajatii ca sclavi si a caror directori declara ca nu li se poate impune Codul Muncii din Romania) sa nu poata sa se eschiveze de la plata sau sa ma actioneze in judecata... (sunt reprezentati de una dintre cele mai mari firme de avocatura).

Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
onelu, utilizator
1. Daca ati castigat procesul se pare ca nu a contat numele casei de avocatura ci aplicare legii.
2. Asteptati sa va raspunda un jurist de profesie ce trebuie sa faceti in continuare.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 9 Iulie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Calcul salariu pana la reintegrare FLORIN VASILIU FLORIN VASILIU Buna ziua, Am intalnit urmatorul caz : un angajat a castigat in instanta de fond anularea deciziei de concediere, reintegrarea pe functia detinuta anterior ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca primita pe 31 decembrie 2010 sonia54 sonia54 Am primit o hotarare astazi 31 dec, in urma unui proces in care am cerut anularea unei decizii de concediere disciplinara, emisa dupa alta decizie de ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)