Buna ziua,
Am intalnit urmatorul caz : un angajat a castigat in instanta de fond anularea deciziei de concediere, reintegrarea pe functia detinuta anterior concedierii, despagubiri egale cu plata salariilor indexate, etc.
Dupa ce a ajuns la ambele parti motivarea sentintei, societatea face o adresa angajatului pentru reintegrare, acesta se prezinta si face cerere ca nu mai doreste reintegrarea, doreste doar salariille de la data desfacerii CIM si pana la data in care a facut cererea ca nu mai doreste reintegrarea. In opinia mea plata salariilor ar trebui acordate de la data desfacerii cim si pana la data pronuntarii sentintei.
Astept si alte pareri.
Scrie asa in sentinta:
"Obliga pe intimata sa-i plateasca contestatorului despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si reactualizate, precum si alte drepturi de care ar fi beneficiat din data de 14.07.2009 si pana la data reintegrarii efective."Deci chiar daca numai doreste reintegrarea, salariile vor fi platite pana la data cererii de reintegrare refuzate de angajat.
dvs trebuie neaparat sa il reintegrati in munca, iar acesta sa isi scrie demisia pe care o puteti accepta fara preaviz (art 55, lit b) si dvs ii incetati astfel cim ... altfel riscati sa fiti acuzat ca nu respectati hotararea instantei
Angajatul a scris in cerere ca nu mai doreste reintegrarea pe postul avut anterior concedierii, doreste doar salariile de la data concedierii pana la data cererii in care nu mai doreste reintegrarea.Este obligat sa semneze cererea de reintegrare ca doreste reintegrarea si apoi sa-si dea demisia, am inteles ca angajatul lucreaza in alta parte, cand a facut cererea de chemare in judecata a solicitat reintegrarea pt. ca nu stia daca se va angaja pana la sfarsitul procesului.Care ar fi solutionarea pana la urma?