avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hotarare judecatoreasca primita pe 31 decembrie 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hotarare judecatoreasca primita pe 31 decembrie 2010

Am primit o hotarare astazi 31 dec, in urma unui proces in care am cerut anularea unei decizii de concediere disciplinara, emisa dupa alta decizie de concediere pentru restrangere de activitate. A doua decizie a fost emisa pentru ca nu m-am prezentat sa imi fac lichidarea , desi solicitasem angajatorului in scris acest lucru.Nu am cerut reangajarea.Instanta a anulat ambele decizii constatand ca sunl ilegal emise.
Intrebarea mea este, luni 3 ianuarie este tarziu sa depun demisia, sau trebuie astazi 31 dec, demisie fara preaviz, si cum ar trebui sa redactez aceasta cerere.
Drepturile salariale sanctionatorii, pentru perioada lucrata se platesc pana la data ultimului termen de judecata, sau pana la data primirii deciziei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:57, 2 Ianuarie 2011
Hotararea pe care ati primit-o azi este supusa unor cai de atac, probabil cu recurs.
Aceasta hotarare nu-si produce efecte decat de la data ramanerii definitive si irevocabile.
Intrucat s-au anulat ambele decizii de concediere, de la data ramanerii definitive prin nerecurarare sau prin respingerea recursului, dvs. va intrati in drepturile angajatului, adica asa cum ati fost inainte de prima decizie. Din aceasta postura, puteti sa va depuneti demisia, daca doriti.
Hotararile sunt executorii chiar daca face recurs.
Nu cred ca societatea va face recurs atat timp cat a fost de acord cu toate capetele mele de cerere, dar nu inteleg un lucru: de la data ultimului termen de judecata pana la primirea deciziei, eu in ce situatie sunt cu societatea, daca instanta a dat plata salariilor de la prima concediere pana la data ultimului termen de judecata care e cam acum 2 luni.
In al doilea rand sunt greseli de redactare a hotararii, instanta gresind la final , atunci cand spune in numele legii....numele societatii si numerele deciziilor.
Poate fi considerata nula aceasta hotarare, sau doar o greseala de redactare, ea facandu-si efectele asa cum e?
Daca hotararea are erori in ce priveste numele angajatorului, (al paratei), cat si nr. deciziilor atacate, atunci nu-si produce efecte decat dupa o indreptare de eroare materiala.
Multumesc!
Nu sunt deplin lamurita intr-o privinta.Ultimul termen de judecata a fost in noiembrie si pana atunci a stabilit instanta ca trebuie sa plateasca societatea salariile.Eu am primit decizia in 31 decembrie.Mentionez ca nu am cerut reangajarea.Ce se intampla pentru aceste aproape 2 luni?
Deciziile de concediere fiind anulate amandoua, ambele emise ilegal,in mod logic ar trebui ca societatea sa-mi plateasca contributiile catre stat si salariile mele pana la reangajarea efectiva..
Din noiembrie pana la reangajare societatea plateste doar contributiile , fara salarii ?
Sau nu mai sunt angajat incepand cu noiembrie si societatea nu mai plateste nici contributii , nici salarii din noiembrie pana in decembrie?
Hotararea nu specifica obligatia societatii de a ma reangaja. Doar ca cele doua decizii sunt anulate.

Alte discuții în legătură

Reintegrarea in conditiile in care ai deja alta slujba onelu onelu Buna ziua, Anul trecut am fost victima unei concedieri care a fost declarata ilegala de TMB. Astfel, de curand, instanta a [b]anulat decizia de ... (vezi toată discuția)
Situatie inedita in codul muncii - legalitate re-concediere ContSters83715 ContSters83715 ce parere aveti despre o situatie inedita in care pe fond salariatul concediat castiga si este reintegrat, apoi este concediat din nou? ( cand salariatul ... (vezi toată discuția)
Hotarire irevocabila litigiu munca carmenba carmenba Am cistigat pe fond impotriva angajatorului in iunie 2010. Angajatorul mi-a platit jumatate din suma cuvenita in octombrie, iar intre timp a depus recurs la ... (vezi toată discuția)