Dacă se admite recursul declarat de angajator şi se produce modificarea/casarea integrală a sentinţei instanţei de fond şi, respectiv, respingerea contestaţiei salariatului (prin care se cerea anularea decizii de concediere, reintegrarea în muncă şi despăgubiri), urmează, în plus, a se restabili situaţia existentă mai înainte de punerea în executare a sentinţei instanţei de fond, executată de către angajator
Chiar daca nu este reglementat expres o asemenea situatie in Codul muncii, acesta din urma se completeaza cu dispozitii;le dreptului civil, astfel ca in practica,
Prin dispozitivul hotărârii instanţa pronunţă desfiinţarea actelor de executare săvârşite în temeiul sentinţei (definitivă şi executorie de drept) pronunţate de instanţa de fond şi, în consecinţă, întoarcerea executării, deci desfiinţarea reintegrării în muncă a salariatului (dispusă de prima instanţă conform art. 78 alin. 2 din Codul muncii), precum şi restituirea despăgubirilor primite de acesta din partea angajatorului (acordate în temeiul art. 78 alin. l din acelaşi Cod, tot de prima instanţă), precum şi constatarea nulităţii contractului individual de muncă al salariatului reclamant pe perioada cuprinsă între data reintegrării sale şi cea a hotărârii irevocabile pronunţate ca urmare a admiterii
recursului angajatorului, de vreme ce munca (activitatea) prestată după reintegrare a avut ca fundament juridic un act care, în final, este lovit de nulitate (sentinţa instanţei de fond, definitivă şi executorie de drept, dar modificată/casată în recurs).
In această situaţie nu este necesar ca angajatorul să emită o nouă decizie de concediere care să fie întemeiată pe hotărârea irevocabilă dată în favoarea lui, în recurs, întrucât aceasta trebuie să prevadă legalitatea şi temeinicia deciziei de concediere contestată.
..întrucât aceasta trebuie să prevadă legalitatea şi temeinicia deciziei de concediere contestată.
se pare ca o "noua angajare" poate fi urmata de o noua concediere, de nu s-a desfiintat postul, obliga amgajatorul printr-o noua sentinta de incalca C. muncii.
nu am nici o explicatie pentru salariile pe care leam primit de la reangajare, nu mi s-au cerut inapoi, nici nu are cum sa le ceara inapoi.
oare sunt pus in fata unei iluzii juridice....sau.....se respecta matematica:
1) angajare initiala -concediere initiala
2) reangajare - concediere 2
3) reangajare. - concediere 3
ei invoca - au luat la cunostinta s-a anulat fondul si ca ESTE motiv pentru a doua concediere ?! care nu se numeste explicit "concediere" ci hotarare a SC ...( fara preaviz, fara salariu compensatoriu, fara sa mi se caute loc la ITM de munca...fara sa se faca reorganizarea societatii...)
marele semn de intrebare e de ce am castigat la fond si am pierdut la recurs
( o data nu e tardiva , apoi e tardiva ) .... interpretarea judecatorilor......eu nu ma inteleg nimic...