avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie inedita in codul muncii - legalitate ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie inedita in codul muncii - legalitate re-concediere

ce parere aveti despre o situatie inedita in care pe fond salariatul concediat castiga si este reintegrat, apoi este concediat din nou? ( cand salariatul pierde la recurs)

stiu ca aceasta situatie nu e reglementata in Codul Muncii deloc...

Situatia "inedita" este in dezavantajul salariatului sau nu? In mod normal se REVINE la concedierea initiala care se dovedeste ca a fost legala in urma cu 2 ani. Multumesc pentru pareri cat mai avizate. Cum ramane cu cea de-a doua concediere "inedita"? Codul muncii nu reglementeaza de loc aceasta situatie....
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 09:27, 24 Mai 2011
Dacă se admite recursul declarat de angajator şi se produce modificarea/casarea integrală a sentinţei instanţei de fond şi, respectiv, respingerea contestaţiei salariatului (prin care se cerea anularea decizii de concediere, reintegrarea în muncă şi despăgubiri), urmează, în plus, a se restabili situaţia existentă mai înainte de punerea în executare a sentinţei instanţei de fond, executată de către angajator
Chiar daca nu este reglementat expres o asemenea situatie in Codul muncii, acesta din urma se completeaza cu dispozitii;le dreptului civil, astfel ca in practica,
Prin dispozitivul hotărârii instanţa pronunţă desfiinţarea actelor de executare săvârşite în temeiul sentinţei (definitivă şi executorie de drept) pronunţate de instanţa de fond şi, în consecinţă, întoarcerea executării, deci desfiinţarea reintegrării în muncă a salariatului (dispusă de prima instanţă conform art. 78 alin. 2 din Codul muncii), precum şi restituirea despăgubirilor primite de acesta din partea angajatorului (acordate în temeiul art. 78 alin. l din acelaşi Cod, tot de prima instanţă), precum şi constatarea nulităţii contractului individual de muncă al salariatului reclamant pe perioada cuprinsă între data reintegrării sale şi cea a hotărârii irevocabile pronunţate ca urmare a admiterii
recursului angajatorului, de vreme ce munca (activitatea) prestată după reintegrare a avut ca fundament juridic un act care, în final, este lovit de nulitate (sentinţa instanţei de fond, definitivă şi executorie de drept, dar modificată/casată în recurs).
In această situaţie nu este necesar ca angajatorul să emită o nouă decizie de concediere care să fie întemeiată pe hotărârea irevocabilă dată în favoarea lui, în recurs, întrucât aceasta trebuie să prevadă legalitatea şi temeinicia deciziei de concediere contestată.
..întrucât aceasta trebuie să prevadă legalitatea şi temeinicia deciziei de concediere contestată.

se pare ca o "noua angajare" poate fi urmata de o noua concediere, de nu s-a desfiintat postul, obliga amgajatorul printr-o noua sentinta de incalca C. muncii.
nu am nici o explicatie pentru salariile pe care leam primit de la reangajare, nu mi s-au cerut inapoi, nici nu are cum sa le ceara inapoi.

oare sunt pus in fata unei iluzii juridice....sau.....se respecta matematica:

1) angajare initiala -concediere initiala
2) reangajare - concediere 2
3) reangajare. - concediere 3

ei invoca - au luat la cunostinta s-a anulat fondul si ca ESTE motiv pentru a doua concediere ?! care nu se numeste explicit "concediere" ci hotarare a SC ...( fara preaviz, fara salariu compensatoriu, fara sa mi se caute loc la ITM de munca...fara sa se faca reorganizarea societatii...)

marele semn de intrebare e de ce am castigat la fond si am pierdut la recurs
( o data nu e tardiva , apoi e tardiva ) .... interpretarea judecatorilor......eu nu ma inteleg nimic...
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
ContSters83715, utilizator
Aruncati o privire la problemele puse de aces utilizator, eventual si la mine. Dupa ce va luminati incercati sa formulati o parere, poate o si scrieti. Ms
www.avocatnet.ro/content/uti...
atat am inteles - noua concediere trebuie sa fie temeinica si legala, deci am dreptul sa o contest ( concedierile sunt separate)
rog argument juridic ( parerea mea este neavizata)

Alte discuții în legătură

Decizie concediere ContSters83715 ContSters83715 Daca am contestat decizia de concediere mult dupa cele 30 de zile, prin PRECIZARE, dar procesul era deja pornit inca de la preaviz.....am pierdut sau nu? (vezi toată discuția)
Contestatie la executare conelia anghel conelia anghel Am o sentinta civila definitiva si irevocabila printr-o decizie a Curtii de Apel, intr-un litigiu de munca. Una din dispozitii este [b]reintegrarea in functia ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta irevocabila conelia anghel conelia anghel [i]In legatura cu subiectul prezentat de mine in[b] 22 iunie 2012[/b] (reintegrare pe functie)[/i] [b]doresc parerea unui avocat[/b] sau oricarui alt ... (vezi toată discuția)